PROSZĘ O POMOC! Renault clio 2 Stłuczka na parkingu

26 Mar 2019, 23:48

W dniu dzisiejszym, ok godziny 22 miałem stłuczke na parkingu. Wyjeżdżałem po siostrę także się spieszylem. Tylnym zderzakiem uderzylem w przedni zderzak audi zaparkowanego na przeciwko. Wyszedłem i powierzchownie obejrzałem uszkodzenia. Niestety mój zderzak był cały A w audi doszło do pekniecia zderzaka. Wsiadłem do samochodu i pojechałem po siostrę. Gdy wróciłem jeszcze raz obejrzałem uszkodzenia. Pomyślałem że nie będę całej nocy stał i czekał na właściciela. Poszedłem do domu by napisać kartkę. Gdy wyszedłem samochód zniknął, nie zapamiętałem tablic wiem tylko ze obce.
Jak mogę mogę odnaleźć właściciela? Nie chce mieć go na sumieniu bo wiem ze koszt to ok 500-700zł.
EruIluvatar
Nowicjusz

0

27 Mar 2019, 07:54

Mozesz zgłosić sie do agencji ubezpieczeniowej. No i szacun za podejście do sprawy. :ok:
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
0

27 Mar 2019, 17:02

Dzięki za pomoc. Właściciel odnalazł się sam.
EruIluvatar
Nowicjusz

0

27 Mar 2019, 17:10

I to jest normalne podejście do takiej sprawy ja również uważam, że powinno tak się robić. Niestety w naszym kraju różnie bywa. Ja ostatnio na parkingu pod Ikea widziałem jak gość uderzył swoim samochodem w przód innego cofając po czym zwiał było ciemno nie zdążyłem mu zrobić zdjęcia niestety. Szedłem z koszykiem zostawiłem tylko kartkę za wycieraczką u poszkodowanego z informacją o kolorze, marce auta i godzinie zdarzenia oraz pierwszych literach z rejestracji tyle co udało mi się na szybko zapamiętać.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
0

27 Mar 2019, 22:18

Cichy77 napisał(a):Niestety w naszym kraju różnie bywa
uwierz że jeszcze u nas nie jest tak źle, włochy i francja to dopiero patologia. Tutaj ktoś przykładowo czerwonym autem potrafi Ci obedrzeć auto że zostanie jego lakier na Twoim srebrnym a on do Ciebie z ryjem że to nie on i sprobuj mu udowodnić że to jego lakier :naughty: Nie da się
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
0

28 Mar 2019, 19:10

Ludziska mam jeszcze jedno pytanko... Kobitka pojechała i zgłosiła sprawę na policję. Czy przez to ze odjechałem z miejsca stłuczki ubezpieczyciel nie uzna że ucieklem? Jak wiadomo w takiej sytuacji będę musiał oddać pieniądze ubezpieczycielowi.
EruIluvatar
Nowicjusz

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak zbudować profesjonalny samochód driftingowy?
    Przedprodukcyjna Toyota GR Supra z silnikiem 2JZ, kompaktowa Corolla Hatchback czy bulwarowy roadster Opel GT - liberalne regulaminy techniczne w świecie driftu sprawiają, że inżynierowie mogą stworzyć naprawdę niesamowite ...

31 Mar 2019, 12:13

Pytanie, dlaczego sprawa została zgłoszona na policję? Być może auto było firmowe lub inny, konkretny powód. No i zależy od tego, w jaki sposób odnalazł się właściciel uszkodzonego auta, czyli w jaki sposób dowiedział się o szkodzie - czy powiedział mu ktoś, kto widział zdarzenie, czy ty sam odnalazłeś właściciela i mu powiedziałeś o uszkodzeniu.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
0

31 Mar 2019, 21:01

Nie mam pojęcia jak mnie znalazła, nie zapytałem.
Pani podobnie jak ja chciała dogadać się bez policji. Oboje nie mieliśmy oświadczenia o szkodzie, na dodatek nie miałem gdzie wydrukować. Tak jak pisałem pani nie była stąd i śpieszyło jej sie więc postanowiła ze sprawę zgłosi na policje.
EruIluvatar
Nowicjusz

0

25 Kwi 2019, 16:44

Dzień dobry! Przeczytałam cały post i odpowiedzi, a piszę ponieważ oprócz osobistego umiłowania motoryzacji, przy okazji pracuję w firmie [reklama] która zajmuje się dopłatami do odszkodowań i może byłby Pan zainteresowany uzyskaniem informacji na ten temat i pomocą z naszej strony? Oczywiście sama weryfikacja sprawy jest bezpłatna. Pozdrawiam!
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 27 Kwi 2019, 20:53, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
evicta
Nowicjusz

0

26 Kwi 2019, 13:52

Witam! Sprawa dobrnęła już do końca. Dostałem tylko mandacik i zniżki powiedziały mi "papa". Ubezpieczyciel nie zażądał zwrotu kosztów.
Skoro już po wszystkim to nie potrzebuje już pomocy ale dziękuję.
EruIluvatar
Nowicjusz

0