Przekładka z automatu na manual

25 Mar 2025, 11:21

Witam poszukuję mechanika który podejmie się przekładki automatu na manual macie kogoś kto się podejmie lok. To warszawa, Białystok, Ostrołęka okolice, samochód to honda Accord 6 coupe 2.0 99r usdm 147 km skrzynie i resztę gratów posiadam z takiego samego Accorda oprócz komputera, czy muszę szukać go czy da radę bez niego zrobić przekładkę

lok. warszawa, Białystok, Ostrołęka okolice

Chyba że ktoś pomoże rozwiązać mi kłopot z automatem podczas wrzucania 1 biegu miłosiernie szarpie całym samochodem a resztę biegów przerzuca z trudem (zanim zdąży przerzucić mija z 5 może 7 sekund gdzie wcześniej były to ułamki) dzwoniłem na regenerację koszt od 6k w górę, olej w skrzyni wymieniony nie dawno
Ajo
Nowicjusz

29 Mar 2025, 18:03

Ajo napisał(a):dzwoniłem na regenerację koszt od 6k w górę, olej w skrzyni wymieniony nie dawno
Ja bym nie liczył że przekładka wyjdzie sporo taniej bo mogą się jeszcze pojawić po drodze problemy. Przy regeneracji automatu będziesz miał spokój na dłuższy czas.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

29 Mar 2025, 18:04

Masz kogoś polecić?
Ajo
Nowicjusz

14 Kwi 2025, 20:22

Automatyczni.pl,są na Facebooku,obserwuję ich od dawna,potrafią poprawić błędy konstrukcyjne w automatach,napisałbym do nich na messengera,poradzą co robić,czy to się opłaca ,czy lepiej zregenerować,to ścisła czołówka.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

14 Kwi 2025, 20:41

Znalezlem skrzynie w końcu M6HA która ma chłodniczke mam nadzieję że będzie pasować bo to bodajże od preludy skrzynia automatyczna, nie się tylko adaptacji nie bardzo wiem jak ją wykonać gdy nie ma obd 2
Ajo
Nowicjusz

14 Kwi 2025, 20:47

Kolego,bądź bardzo ostrożny,jest taka zasada,automatów używanych raczej się nie kupuje,chyba,że sprzedawca zgodzi się ją zamontowac i kasa po solidnej jeździe próbnej.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

14 Kwi 2025, 20:48

Oczywiście 2 tygodnie mam na rozruch inaczej kasa wraca
Ajo
Nowicjusz

14 Kwi 2025, 21:06

Spisz umowę,nic na tzw.twarz:)
PhantomASA1