Przełącznik świateł

02 Sty 2021, 14:40

Witam jestem posiadaczem VW Jetta A5 2006r
I mam pytanie ponieważ posiadam przełącznik świateł bez auto tylko jest ta inna ikonka. Jeżeli bym kupił przełącznik z auto to to by samo zaczęło działać czy musiałbym to kupić z jakimś przełącznikiem który by powodował że przy włączeniu samochodu same by się zapalały i w przy wyłączeniu same gasły?
Ergon
Nowicjusz

Zdjęcia: 6

03 Sty 2021, 14:55

Żeby mieć coś takiego, to musiałby być automat wraz z czujnikiem zmierzchu. Ewentualnie można by pokombinować z automatem świateł dziennych. Wówczas na auto by było tak, że po włączeniu silnika włączają się dzienne, a po jego wyłączeniu gasną. Ale wg mnie to bez sensu.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

03 Sty 2021, 15:41

Ja to obiorę trochę z żartem i przytoczę inny przykład, a jakbyś miał szyby na korbkę i założył przełącznik od szyb elektrycznych to zaczęły by działać? No pewnie ze nie to samo jest z twoja sytuacja. Prócz manetki potrzebujesz czujnik zmierzchu, wiązkę, przekaźnik i komputer do zaprogramowania owej opcji jednym słowem nie opłacalne
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bez kichania, kaszlu i łzawienia oczu w samochodzie
    Przez kilka chłodniejszych miesięcy w przewodach i zakamarkach układu klimatyzacji zdążyły zebrać się szkodliwe dla naszego organizmu zanieczyszczenia, grzyby i pleśnie. U wielu ludzi wywołują one takie nieprzyjemne reakcje ...