Przerejerstrowanie samochodu-pytanie

11 Paź 2011, 17:51

Witam.mam pytanie z polecenia kolegi.a mianowicie kumpel chce kupić daihatsu cuore zarejestrowane na b1 i na 2osoby,jednak tylną kanapę auto posiada,ma pytanie czy jak kupi może go przerejerstrowac na 4osoby i ta sama masę gdyż ta kanapa jest w tej masie zawarta.Pozdrawiam i dziękuję w imieniu kolegi.
Jako że jestem mechanikiem oferuje możliwość ogladniecia samochodu do kupna oraz np.zrobienia dodatkowych zdjęć
zwykle dla osób z forum biorę tylko za paliwo i jakieś do około 100-150zł za pomoc
seba145
Zaawansowany

Miejscowość: bydgoszcz
Prawo jazdy: 27 09 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Peugeot 307sw 2.0Hdi 90km2002r
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

16 Paź 2011, 21:19

NIe przerejestruje ponieważ kanapa to masa a skoro jest na 2 osoby przy rejestracji i zmianie masy uznali że jej nie ma dlatego na stacji kontroli pojazdów go zważą i masa nie będzie się zgadzać. Inaczej sprawa wygląda gdy ma się znajomego diagnoste, wtedy może się to udać.

Seba145 prosze o kontakt na pw, niewiem czy wiad dochodzą ponieważ cały czas są w folderze do wysłania, sprzedaje swoje daihatsu a widze że pisałeś do mnie.
Jeżeli na pw nic nie doszło zostawiam mój e-mail [email widoczny po zalogowaniu]
Założyłem temat w dziale sprzedam o moim daihatsu.
Rafalek7
Początkujący

Miejscowość: Zagłębie Dąbrowskie
Prawo jazdy: 23 08 2010
Auto: VW GOLF IV
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Hybrydy dominują na rynku aut na prąd
    Polski rynek zelektryfikowanych samochodów zupełnie nie przypomina już tego sprzed kilku lat. W tym roku wybór hybryd i samochodów elektrycznych obejmuje ponad 130 modeli z wszystkich segmentów. ...