Przewód olejowy chłodnicy

09 Sty 2011, 12:23

Witam... czy może ktoś się orientuje, który z przewodów olejowych chłodnicy - są dwa takie metalowo gumowe i powykręcane trochę - jest wyżej??? ten dłuższy, czy krótszy??? no i czy jeśli któryś jest nieszczelny, to może zniknąć cały płyn chłodzący ze zbiorniczka? :evil:
Szuszel
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

10 Sty 2011, 19:52

U mnie jak zaczoł znikac płyn ze zbiorniczka to okazało się że poszła uszczelka pod głowicą i płyn zaczoł dostawac sie do cylindra,zrobiłem to jakis czas było ok potem znowu zaczoł znikac i okazało sie że poszła chłodniczka w ird, ominołem chłodniczke łącząc oba przewody chłodniczki,wymieniłem olej w ird i dopuki nie kupie nowej chłodniczki musi wystarczyc :wink: i proponował bym ci byś sprawdził czy nie masz płynu w oleju w ird :???:
L.R freelander. Jak (gdzie) zdobyc instr.napraw w j.polskim???
Azymut
Nowicjusz

Miejscowość: Mazowsze

11 Sty 2011, 18:39

wymieniałem olej w ird rok temu... wtedy też mi płyn znikał i mechanik nic nie powiedział, że mam w tym starym oleju płyn... jakies pół roku temu wlałem do zbiorniczka uszczelniacz - takie sreberko w płynie- i przez te pół roku nic mi nie ubywało płynu, aż do teraz... dziś uzupełniłem płyn- weszło trochę ponad pół litra i teraz zobaczę za ile zniknie??? :???:
Szuszel
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław