Przybywa mi oleju w silniku. W większości jeżdżę po mieście. Mechanik mówi, że to bardzo poważna awarja, inny żeby wymienić olej. Naprawdę nie wiem co myśleć o tym. Dzięki
W pierwszej kolejności podaj nam jaki tam masz dokładnie silnik i z którego roku jest auto. Jak dużo przybywa tego oleju na 1000km patrząc np. na miarkę bagnetu?
Pewnie zapchany DPF w dieslu. Zużycie paliwa w normie, czy raczej wysokie? Samego oleju silnikowego Ci nie przybywa-bo i skąd To paliwo dostaje się do miski olejowej.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65 napisał(a):To nie poziom oleju jest problemem, tylko utrata właściwości smarnych (parametrów) oleju silnikowego, przez rozrzedzenie go paliwem.
Dokładnie I to jest bardzo szybka i najkrótsza droga do zatarcia silnika. Takim samochodem nie należy wogóle jeździć i jak najprędzej oddać go do mechanika, żeby ustalił przyczynę i ją usunął.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
Wyposażenie i BMW ConnectedDrive w BMW ActiveHybrid 3 Wysokiej jakości wyposażenie standardowe, z dwustrefową automatyczną klimatyzacją działającą także przy wyłączonym silniku oraz opcjonalnym systemem nawigacyjnym Professional. Liczne, ekskluzywne systemy wspomagania kierowcy ...
GT86 – Toyota, która kocha jazdę bokiem Przepis na klasyczne sportowe coupé jest od lat niezmienny i bajecznie prosty. Bierzemy dwudrzwiowe nadwozie o opływowym, smukłym kształcie, w jego przedniej części umieszczamy silnik, a siłę napędową kierujemy na ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.