Easydriver napisał(a):E91 po lift 330i, rwd, manual (do tego wizualnie cały czarny). Może i są egzemplarze, ale w Niemcowni i to za 15k euro albo i więcej. A ja chciałem zmieścić się w 50k PLN (plus 10k budżet tzw naprawczy bo wiadomo że bedzie trzeba coś robić:p ).
Zacznijmy od tego że szukasz auta z mokrego snu sebixa który po zdjęciu dresów i wysprzedaniu używanych opon z garażu zapragnął dołączyć do finansistów świata bez portfela.
Efekt jest taki że albo jest szukanie najtańszych frędzli na rynku albo wersji z cherlawym r4 i korbkami. Tak więc albo dajesz cenę max niską albo masz mebla i milion pytań do... przez ... baaardzo długo.
Do tego trzeba też pamiętać iż przy e90 Bayerische Motoren Werke prawdopodobnie chciało dokonać zemsty za II wojnę św. dostarczając dużej ilości wrażeń serwisowych... Tak więc w/w sebix jak będzie miał coś zrobić z eksploatacji/naprawy zgodnie ze sztuką + oem graty (nie używane) to popłacze się i popełni rytualne "sekuku" . Dlatego szukanie sprawnej BMW w PL jest dla wytrwałych.
Mój kolega miał epizod z BMW e91 330 automat FL chyba 08r. Kupił w CH od państwowej instytucji, pełny serwis w aso, 100% bezwypadek, przebieg coś koło 170k.km. Wada (którą usunął) poszczególne elementy środka miały dziury po wkrętach np.od cb radia albo dodatkowej kasetki na coś tam. Auto wystawił w cenie po środku. Pół roku masturbacji telefonicznej pt. a tak a srak a co było a... Schodził z ceny aż doszedł do sztuk z r4 i korbkami i wtedy nastąpił cud nikogo nic nie obchodziło mógł się załatwić do bagażnika i nasikać do schowka nastąpiło pospolite ruszenie na auto... które sprzedał a że doświadczył tego już wcześniej tak sobie obiecał że nigdy w życiu tej marki.
Easydriver napisał(a):Sprawdzam od jakiegoś roku bo od takiego okresu chce kupić ten samochód. Jestem pewny tego co pisze.
Trochę mi się nie chce wierzyć w Twoje poszukiwania trwające rok zwykłego auta. Albo szukasz czegoś co w PL nie uświadczysz albo zbyt mocno zwracasz uwagę na szczegóły.
Easydriver napisał(a):E91 po lift 330i, rwd, manual (do tego wizualnie cały czarny). Może i są egzemplarze, ale w Niemcowni i to za 15k euro albo i więcej
Co do anomalii to: mówisz o ogłoszeniach z cenami wywoławczymi. Często te auta sprzedają się bardzo długo i tak naprawdę finalnie nie wiesz za ile pójdą. Do tego na zachodzie bardziej ceni się odmienność danego modelu tak więc manual może daje zwyżkę której w PL nie ma.
Jeżeli aż tak bardzo Ci zależy na konkretnej opcji szukaj w całej EU tylko pamiętaj cena nie jest gwarantem stanu. Miałem wycieczki do Belgii/Francji/Niemiec i potrafiłem nie kupić auta po które jechałem a potem na gwałt szukać czegoś co w PL po sprzedaniu mogło mi zwrócić koszty wyjazdu.