Pytanie o prawo jazdy kat C i C+E

19 Cze 2021, 10:20

Witam

Mam następujący problem. Otóż w roku 2014 zdałem prawo jazdy kat. C i C+E z zamiarem oczywiście jazdy jako kierowca zawodowy. Wyszło w końcu tak, że znalazłem w miedzy czasie inną pracę, prawo jazdy zdałem, lecz nie było mi po prostu potrzebne w mojej pracy. I sprawa wygląda tak, że po 5 latach moje prawo jazdy na te kategorie straciło ważność a ja ze względu na to, że nie było mi ono po prostu potrzebne nie przedłużyłem go. Czy teraz po upływie 2 lat, chcąc przedłużyć datę ważności na dwie wymienione kategorie czeka mnie ponowy egzamin ?

Z góry dzięki za odpowiedzi.
pablo260001
Nowicjusz

20 Cze 2021, 12:40

Tutaj https://www.autobaza.pl/page/portal/auto-ekspert/odnowienie-prawa-jazdy-po-terminie/ masz wszystkie informacje.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

21 Cze 2021, 11:53

Musisz je po prostu przedłużyć ale jak było na określony czas to badania lekarskie do tego na pewno będą potrzebne. Uprawnień nie tracisz i egzaminu nie zdajesz ponownie tu wszystko rozchodzi się o Twoje zdrowie.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak podłączyć kable rozruchowe do akumulatora?
    Zima to najtrudniejsza pora roku dla naszego samochodu szczególnie jeżeli trzymamy go pod tzw. chmurką. Co zrobić jeżeli nie uda nam się uruchomić auta przy pomocy własnego źródła prądu jakim jest akumulator? ...
    Abu Zabi buduje stację tankowania wodoru
    Toyota wraz z partnerami biznesowymi i rządem Abu Zabi przeprowadzi testy Toyoty Mirai, których celem jest analiza możliwości wprowadzenia motoryzacji opartej na wodorze. W maju tego roku zostanie otwarta w stolicy ...