Pytanie o wymiary freelandera w opcji 5cio drzwiowej

26 Lis 2007, 00:32

witam wszystkich ktorzy byliby w stanie mi pomoc (pozostalych rowniez) w prostej sprawie a mianowicie wymiarow freelandera
chodzi mi o wielkosc bagaznika po rozlozeniu siedzenia tylnego w wersji 5cio drzwiowej (długosc, szerokosc oraz po przekatnej).
zastanawiam sie nad kupnem takiej fury z rocznika 98-2000 w szkocji a mam do przewiezienia jedna wieksza rzecz i nie wiem czy mi se zmiesci na tyl

dzieki z gory za wiesci.

pozdrowienia

bojar
adam bojarski
Nowicjusz

Miejscowość: mazury

28 Lis 2007, 17:36

Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

28 Lis 2007, 18:48

:shock: :mrgreen:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

29 Lis 2007, 01:39

Wystarczy wpisać w google (tak jak koledzy sugerują:)) to co się potrzebuje i mamy to co nam potrzebne.
Tu masz wymiary tego autka http://en.wikipedia.org/wiki/Land_Rover_Freelander
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

29 Lis 2007, 22:21

hmm...
tylo o ile to wiem jak znaleźć ogólne wymiary auta ale prosze o informacje na temat rozmiarow BAGAZNIKA, nie o kubature bagaznika a o szerokosc, dlugosc i po przekatnej po rozlozeniu tylnych siedzen w wersji 5-cio drzwiowej

skrzetne czytanie postow przez bardziej doswiadczonych kolegow pozwoliloby pominac ich docinki. CZYZ NIE TAK?

POZDR...
adam bojarski
Nowicjusz

13 Sie 2009, 08:58

odświeżam temat gdyż mam to samo pytanie a nigdzie nie znalazłem takich wymarów. Mi potrzebne po rozłożeniu i złożeniu siedzeń tylnych.
toxic86
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept Study CS1 2002
    Koncepcyjne BMW Concept Study CS1 przedstawia wizję przyszłego "niewielkiego" modelu BMW. Elementem determinującym styl tego czteromiejscowego studyjnego kabrioletu jest swoista więź tworzona przez eleganckie i lekkie nadwozie ...

14 Sie 2009, 08:09

pomoge ale dopiero we wtorek ;) nie mam samochodu przy sobie a do wtorku jestem offline

ale tyle co moge powiedziec to yamahe xj600 przywiozlem, musialem zdemontowac tylne siedzenia aby zyskac na przestrzeni a potem upchalem je na wierzch motocykla, oczywiscie motocykl tez ulegl rozbiorce, tj. cale przednie zawieszenie, plastiki, tylne kolo i nawet chlapacz :grin: Całkiem pojemne auto jak sie po samą podsufitkę nawali, przywiozłem oprócz motocykla 2letni dorobek.
pozdrawiam i gdybys chciał wymiary telefonicznie to +48 514 221 514

ps. rada aby zaoszczedzic na ropie jak ktos nie katuje auta po lesie i nie potrzebuje 4x4 to bez wału pali 6/100km, na zime jednak zakładam wał znowu.

pozdr
bojar
adam bojarski
Nowicjusz

14 Sie 2009, 08:23

Adam dzięki wielkie za pomoc :)))) Nie będe Cię męczył telefonami poczekam gdyż tak bardzo mi się nie śpieszy :) Autko potrzebuje również do wożenia sprzętu dla dj i mam kilka elementów długich chciałbym sprawdzić czy wszystko mi wejdzie :)
toxic86
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów

16 Sie 2009, 20:21

a kysz do działu suvów :mrgreen:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

19 Sie 2009, 10:45

zastanawiam się po co taki moderator zabiera głos w temacie skoro i tak nie ma zamiaru gościowi pomóc? jakaś mania wyższości czy jak? A może to takie specyficzne poczucie humoru? Bo nie rozumiem. Forum chyba jest po to żeby zadawać pytania, a głupie odpowiedzi typu www.google.pl można by sobie darować. Nie chcesz pomóc/odpowiedzieć na pytanie to najlepiej w ogóle się nie odzywaj (chyba ze chodzi Ci o nabijanie postów :/ ). Poza tym moderator mógł by się wykazać większą umiejętnością czytania postów bo chyba nie odróżnił pytania o wymiary samochodu od wymiarów wewnętrznych przestrzeni bagażowej. Odnośnie tematu, w sobotę będę mógł podać Ci wszystkie interesujące Cię wymiary, na miejscu wszystko pomierzę i będziesz wiedział czy wystarczy Ci miejsca na ten ładunek. pozdro.
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

19 Sie 2009, 20:45

legion - słuszna uwaga, oczywiście odnośnie moderatora (Karson, czasem milczenie jest złotem)
pozdr
az td4
friluś1
Zaawansowany

Miejscowość: wrocław
Auto: LR Freelander
Silnik: td4 112kM
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

23 Sie 2009, 18:47

Obiecałem podać wymiary powierzchni bagażowej w sobotę, niestety dałem radę zrobić pomiary dopiero dziś. W podanych linkach są fotki z prymitywnymi strzałkami w celu ułatwienia mi podawania wymiarów :P no więc jedziemy, nr 3 od końca przednich foteli (z racji że fotele są przesuwne jako punkt początkowy przyjąłem prawą krawędź słupka między przednimi a tylnymi drzwiami (stojąc przodem do lewej strony auta) a więc od tego miejsca do końca bagażnika jest 145cm. w punkcie nr 1 (czyli od najwyższego punktu położonej tylnej kanapy w linii prostej do podsufitki jest 60cm, natomiast nr 6 przedstawia tą samą wysokość tyle że od najniższego punktu położonej tylnej kanapy do podsufitki tj 80cm, nr 4 tj szerokość w najwęższym miejscu tj 98cm, nr 5 wysokość od dna bagażnika do podsufitki to 103cm, nr 2 szerokość od drzwi do drzwi to około 145cm. oto linki do zdjęć:

[link wygasł]
[link wygasł]

mam nadzieję że pomogłem, pozdrawiam :)
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika

23 Sie 2009, 21:33

nie wiem czy w wersji 5-drzwiowej, tak jak w 3-drzwiowej, złożone siedzeni można jeszcze podnieść i o 90st obrócić w stronę przednich siedzeń. wtedy zyskuje się na wysokości jakieś 20 cm, skraca sie jednak długość ładunku.
pozdr
az
td4
friluś1
Zaawansowany

Miejscowość: wrocław
Auto: LR Freelander
Silnik: td4 112kM
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

23 Sie 2009, 21:41

tak tak, faktycznie zapomniałem jeszcze o tej możliwości, siedziska można pchnąć do przodu o 90stopni, zyskuje się na wysokości 20cm a traci się na długości też mniej więcej tyle samo.
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika