Radio/DVD/Navi/kamerka do Passata B7

22 Sty 2019, 21:44

Witam,
Kilka dni temu kupiłam Passata B7 z 2012 z wbudowaną fabrycznie kamerą cofania, nawigacją i radiem.
Niestety mam problem z bluetooth i generalnie radio d nie urywa bo ma już swoje lata.
Myślę o wymianie radia fabrycznego na jakiś nowy model (np. oparty na Androidzie, ale się nie upieram) i chciałam zapytać czy są takie radia które do Passata B7 pasują, czy można je połączyć z istniejącą kamerą i generalnie systemem obecnie istniejącym?
Czy wiecie może kto się tym tematem zajmuje, gdzie w Warszawie można dokonać takiej wymiany w rozsądnej cenie?
Z góry wielkie dzięki za pomoc.
zgaga81
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 13 03 1998
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Skoda Superb
Silnik: 1,8 TSI
Paliwo: Benzyna
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

24 Wrz 2019, 14:30

Mając budżet około 1200 zł można spokojnie kupić zamiennik którym zastąpisz modele oryginalne typu RCD310, RCD315, RCD510, RNS510.
Tu masz przykład takieto radia [link do oferty na Allegro wygasł]

Wygląda tak:

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Podłączenie nie jest trudne bo przeważnie takie stacje multimedialne posiadają kabel plug&play więc wystarczy wyjąc stare i włożyć nowe podłączając bezpośrednio pod istniejące kostki. Na pewno współpracuje z oryginalną kamerą.

Można dostać modele z systemem WIN CE ale moim zdaniem lepszym będzie Android. Jakość dźwięku będzie porównywalna z oryginalnym radiem.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

24 Wrz 2019, 14:41

Bardzo dziękuję. Czy jesteś pewien że to radio działa z fabryczną kamerką? Bo z reguły twierdzą że potrzebny jest przetwornik za 350 zł...
zgaga81
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 13 03 1998
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Skoda Superb
Silnik: 1,8 TSI
Paliwo: Benzyna
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

24 Wrz 2019, 14:59

zgaga81 napisał(a):Czy jesteś pewien że to radio działa z fabryczną kamerką?
Tego nie wiem ale pamiętam że jak się podłączało kamerkę cofania pod oryginalne radio MFD 3 / RNS 510, RNS 310 / RNS 315, RNS 315, RCD 510 to trzeba było dokładać taki konwerter sygnału i kamera musiała być w systemie NTSC.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym są masy czynne w akumulatorze?
    Jedną z częstszych przyczyn zakończenia żywota akumulatora na skutek jego wadliwej eksploatacji jest spłynięcie mas czynnych z płyt wypełniających wnętrze baterii. Opad mas czynnych objawia się zmętnieniem elektrolitu, a ...