Range Rover

25 Lis 2008, 21:42

Witam forumowiczów.
Czy ktoś z kolegów może podzielić się informacjami na temat range rovera wersja Classic z lat 93-96.Przeszukałem forum a tu same freelandery. Jak ten samochodzik zachowuje sie na drodze i w terenie.Nie myślę o hardcorowej jeździe w terenie :evil: a raczej wypadach na ryby i grzyby. A w przyszłości kto wie...
Ma to być auto do jazdy codziennej , z tego 70% w mieście.
Obiegowa opinia na temat tej marki jest mi znana ale na co zwrócić szczególną uwagę podczas kupna.
Czy ramy gniją ,rdza ,który silnik czy 2.4 diezel,a może benzyna+gaz 3.5 lub 3.9? Jak elektryka ,sprzęgło i inne 'drobiazgi'?
Dzięki i czekam na odpowiedzi.
b123
Nowicjusz

Miejscowość: Surrey,UK

26 Lis 2008, 09:11

czyli myślisz o modelu P38
fajne, bardzo wygodne autko. o silniku diesla zapomnij bo to jednostka VM, bardzo awaryjna.
blachy poza podłogą są aluminiowe więc nie rdzewieją, rama jak w każdym aucie - trzeba przejrzeć.
na drodze jest super, w końcu to model z górnej półki, musi być komfortowy.
w lekkim terenie też jest OK.
kupując benzynę trzeba celować w silnik 3.9, ma więcej mocy i jest nowocześniejszy.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

28 Lis 2008, 16:05

Mi się osobiście to autko podoba i to nawet bardzo i sądzę, że jeżeli będziesz je użytkował tak jak piszesz czyli na ryby ( no chyba że zapragniesz łowić np w morskim oku :D ) to będziesz z niego zadowolony
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

05 Gru 2008, 23:13

Dzięki za odpowiedzi.Autko wygląda super ale pogrzebałem trochę na stronach anglojęzycznych i.... zaczynam się zastanawiać.Podejrzewałem że trzeba coś przy nim będzie zrobić ale u niektórych to skarbonka bez dna :?
Więcej czasu spędzają w warsztacie niż na drodze..Poza tym przy moich 191cmetrach wydaje mi się trochę ciasno z przodu.
Opcja nr 2 to Opel Monterey. I od razu pytanie czy I generacja z lat 1991-98 miała montowana klimatyzację.Wiem że w tego typu autach to nienajważniejsze ale ciężko wytłumaczyć takie rzeczy kobiecie 8) :lol:
b123
Nowicjusz

05 Gru 2008, 23:20

Dodam tylko że na wyspach Range Rover jest b.popularny.
Dla anglików to chyba zawsze będzie kultowy samochód pomimo tego że się tak często psuje i to niezależnie od rocznika. :wink:
b123
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Szukasz samochodu do XXX zł? Przeczytaj koniecznie!
    Jesteś na tym forum pierwszy raz? Szukasz porady co kupić do wybranej przez Ciebie kwoty? Użyj wyszukiwarki! Może znalazła się już odpowiedź na dręczące Ciebie pytanie, a Ty zaoszczędzisz swój czas! Dbaj o forum i ...