Remontować czy kupić do 4 tys?

27 Gru 2016, 10:25

Jakiś czas temu zakupiłem skodę felicie z zamiarem posiadania taniego wozidła na jakiś rok możliwie bez dokładania do niego.

Niestety w pół roku musiałem wymienić układ chłodzenia, regenerować alternator (2 razy), spawać tłumik, o drobnostkach typu pasek klinowy nie wspominam. Z racji tego, że było to moje pierwsze auto i kiepsko sprawdziłem przy zakupie w kolejce stoją już dalsze wydatki.

Zastanawiam się czy jest sens dalszego inwestowania w auto, które nie ma opinii bardzo trwałego. Z drugiej strony szkoda już zainwestowanych pieniędzy. Co myślicie - lepiej inwestować w felicię, czy poszukać auta w dobrym stanie w przekroju 3-4 tys. (głównie na trasy, w miarę wygodny dla 4 osób, nie za duży silnik, żeby nie spalił za dużo i oc nie za wysokie). Okolice Poznania.

Co myślicie o takim Baleno: [link do oferty na Olx wygasł]
filip555
Nowicjusz

Auto: nie mam

27 Gru 2016, 12:33

Suzuki baleno nie jest zła opcją, obejrzyj je tylko sprawdź go dokładnie zwłaszcza pod kątem blacharskim bo jak to japoniec lubi rdzewieć.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

27 Gru 2016, 16:36

Obejrzyj bo ładnie wygląda.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Gru 2016, 12:39

Czyli idziecie w stronę przynajmniej obejrzenia czegoś i porównania stanu?

Co myślicie o poniższych:
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
filip555
Nowicjusz

Auto: nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LC Matte Prototype
    Wersja LC 500h Matte Prototype to najnowsza odsłona coupé Lexusa, zaprezentowana na Barcelona Motor Show 2019. Samochód pokryto lakierem Space Orange, inspirowanym barwą zachodzącego słońca. Powłoka jest matowa, ...