Renault Clio III ---> problem przy zapalaniu

03 Lis 2008, 15:48

Witam!

Mam problem z moim samochodem Renault Clio III. Przy zapalaniu silnika i wciśniętym sprzęgle auto zaczyna warczeć. Jest to już od roku. I w zimę i w lato. Wie ktoś co to może być? Trwa to około 1 do 2 sekund.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań
  • 03 Lis 2008, 16:32

Może to być sprawa smarowania silnika - warczy pompa olejowa,do momentu aż zassie olej.Sprawdz poziom oleju i to,kiedy był wymieniany,ewentualnie ciśnienie oleju.Można będzie wykluczyć jedną rzecz.Może to tez być sprawa samego sprzęgła.
    Praktycznie to musiałby to usłyszeć mechanik i sprawdzić skąd ten odgłos dochodzi.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

03 Lis 2008, 16:45

MotoAlbercik napisał(a):Może to być sprawa smarowania silnika - warczy pompa olejowa,do momentu aż zassie olej.Sprawdz poziom oleju i to,kiedy był wymieniany,ewentualnie ciśnienie oleju.Można będzie wykluczyć jedną rzecz.Może to tez być sprawa samego sprzęgła.
    Praktycznie to musiałby to usłyszeć mechanik i sprawdzić skąd ten odgłos dochodzi.

dałem samochód do serwisu Renault. Rano przyjechałem i powiedzieli, że warkot niewystapił. Jak dla mnie nieumieli naprawić tego i tak powiedzieli.

Co do oleju to był wymieniany koło 3 miesięcy temu
    Endrju
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

04 Lis 2008, 22:39

a może to coś z rozrusznikiem?
    Endrju
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

06 Lis 2008, 19:18

to co wie ktoś?
    Endrju
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Obowiązkowy przegląd pojazdu, a koronawirus?
      Co zrobić w sytuacji jak niebawem kończy nam się przegląd naszego samochodu? W normalnych warunkach umawiamy się na niego kilka dni wcześniej lub po prostu jedziemy wykonać ścieżkę diagnostyczną. Nie inaczej jest obecnie ...
      Mazda CX-5, nowa generacja modelu
      W środę czyli w przeddzień salonu w Los Angeles, Mazda zaprezentowała zupełnie nową generację modelu CX-5. Ten kompaktowy SUV w 2012 roku dał początek nowej, wielokrotnie nagradzanej gamie modelowej marki, wykorzystującej ...