Renault Kangoo, Peugot Partner, Citroen Berlingo KTÓRY?

18 Lut 2008, 21:37

Witam, proszę o opinie samochodów Renault Kangoo, Peugot Partner, Citroen Berlingo. Zastanawiam się nad kupnem któryś z nich, który wy byście wybrali? Wypowiadajcie się jakie mają minusy i plusy? Z góry dziękuje.
VVojtek
Nowicjusz

18 Lut 2008, 21:58

MINUSY - wszystkich trzech to awaryjność... siada zawieszenie dosyć często przód i tył, tył rzadziej ale każde w/w autko prędzej czy później przechodzi przez remont belki skrętnej. Psują się zamki, dużo niepożądanych awarii. Ogólnie "zawsze coś". Średnio raz w miesiącu wizyta u mechanika. Miałem Berlingo 1,9D 98r. i ostatnio się go pozbyłem. (Mam znajomych którzy jeżdżą Kangoo i Partnerem i też narzekają) Odnośnie mojego silnika... mało dynamiczny a przy tym nie najniższe spalanie.

PLUSY - praktyczność, przestrzeń wewnątrz, komfort niezły

Moim zdaniem najładniejsze jest Berlingo, chociaż te nowe bryły niewiele się różnią z partnerem. Gdyby nie ta istotna awaryjność to kupiłbym je jeszcze raz
glsite
Nowicjusz

19 Lut 2008, 18:48

Ja zamiast Peugeota Partnera/Citroena Berlingo czy Renalut Kangoo wolałbym kupić Fiata Doblo ewentualnie Opla Combo.
Zalezy czy potrzebujesz tego auta jako auta dla rodziny czy jako typowego dostawczaka
Zbyszek
Początkujący

Miejscowość: Wałbrzych

19 Lut 2008, 20:56

Ma być ono raczej rodzinne ale czasem też potrzebuje przewieź coś większego a dlaczego Zbyszku polecasz doblo lub combo jest jakaś większa różnica od tamtych??
VVojtek
Nowicjusz

20 Lut 2008, 18:20

Jest różnica i to spora. Moi sąsiedzie mają Fiata Doblo z 2000 r mają najechane już 400 tys i jakoś nie zamierzają się go pozbywać wbrew temu, że nie bardzo dbają o niego i wbrew opinii ,,FIAT to grat'' to Doblo sprawuje się całkiem dobrze i nie sprawia większych problemów.
Natomiast Combo miałem styczność tylko z dostawczą wersją na bazie Corsy B ale podejrzewam że skoro powstało na bazie Corsy B czy wolisz nowsze to C to będzie tak samo bezawaryjne i trwałe jak ,,dawca organów''
Zbyszek
Początkujący

Miejscowość: Wałbrzych
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jaguar E-Type Roadster
    E-Type to prawdziwa ikona motoryzacji i prawdopodobnie najbardziej rozpoznawalny model w historii Jaguara. Jego smukła sylwetka z długą maską i niewielką kabiną od 1961 roku cieszy oko pasjonatów motoryzacji. Samochód ...
    Wymiana oleju w automatycznej i manualnej skrzyni biegów
    Większość kierowców doskonale zdaje sobie sprawę z tego, jak ważną funkcję pełni olej w samochodzie. Niestety, choć zazwyczaj pamiętamy o konieczności jego wymiany w silniku, zapominamy o skrzyni biegów. Wciąż ...