REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Kao napisał(a):(...) a może też być uszczelka pod głowicą.
Kao napisał(a):Możesz wyciągnąć termostat na próbę jeżeli nie będzie gotowało to chyba znalazłeś przyczynę
no nie do końca. Czasami jest tak że z płynem nic się nie dzieje a sam układ się zapowietrza. Może być nawet głowica pęknięta a płyn wcale nie musi ubywać lub ubywa niezauważalnie mało. Tak czy inaczej ja bym zaczął od termostatu jak wspomniałem wcześniej.MotoAlbercik napisał(a):A dlaczego tak sądzisz? Czy wiesz, że płyn znika z układu? Bo tylko wtedy można podejrzewać UPG.
Kao napisał(a):no nie do końca. Czasami jest tak że z płynem nic się nie dzieje a sam układ się zapowietrza.
Kao napisał(a):Tak czy inaczej ja bym zaczął od termostatu jak wspomniałem wcześniej.
A wskaźnik wtedy pokazywał wyższą temperaturę? Nie zgadzały Ci się odczyty z tym co było na desce? Jeżeli tak to to sugeruje uszkodzenie wskaźnika tak jak pisał [email widoczny po zalogowaniu]arti21 napisał(a):Płynu nie ubywa a na kompie pokazywalo 89 stopni wiec czujnik powinien być w porządku
arti21 napisał(a):Płynu nie ubywa a na kompie pokazywalo 89 stopni
Raczej w tym przypadku chłodnica nie przepuszcza bo jak termostat byłby zamknięty to górny waż by sie tak mocno nie nagrzał.arti21 napisał(a):wiec wydaje mi sie ze nie przepuszcza płynu na chłodnice