Renault Megane pomocy !!!

Renault Megane pomocy !!!

18 Cze 2011, 14:37

Witam , mam renault megane I 1996r v8 90 KM
Zakupiłem samochód 6 miesięcy temu
Mój problem z samochodem zaczął się ok 1 miesiąc temu
gdy odpalam samochód na zimnym silniku chodzi dobrze po przejechaniu po 1-2 km pojawia się szarpnięcie tylko jedno i chce zgasnąć ,ale wciskam gaz i jadę dalej po przejechaniu ok 15-20 km samochód zaczyna bez przerwy szarpać i gaśnie , po tym niemożna go zazwyczaj odpalić przez ok 5min bądź ma trudności z odpaleniem gdy silnik ostygnie wszystko zaczyna się od początku byłem z nim u mechanika powiedział że wszystko sprawdził i podejrzewa że to komputer pokładowy. wcześniej niepotrzebnie wymienił mi czujnik położenia wału . Dodam że świece wymieniane były ok 6miechów temu a przewody 2 miesiące temu

Wolałem najpierw poznać opinie innych zanim wyłożę kolejne pieniądze . :?:
aded
Nowicjusz
 
Posty: 4
Rejestracja: 18 Cze 2011, 13:38
Auto: Renault megane 1.6e 90KM

Re: Renault Megane pomocy !!!

19 Cze 2011, 17:46

Typowe bolączki tych aut to, cewki zapłonowe Sagem-a,bardzo często problemy wynikają z zaśniedziałych połączeń w instalacji elektrycznej(problemy z elektroniką).
PhantomASA1
Forumowicz VIP
 
Posty: 6944
Rejestracja: 02 Lut 2009, 11:03
Miejscowość: Z prawdy :)

Re: Renault Megane pomocy !!!

21 Cze 2011, 13:09

czy twoim zdaniem sama wymiana komputera wystarczy ?
aded
Nowicjusz
 
Posty: 4
Rejestracja: 18 Cze 2011, 13:38
Auto: Renault megane 1.6e 90KM

Re: Renault Megane pomocy !!!

22 Cze 2011, 07:05

Jak napisał PhantomASA1 zacznij od cewek a nie od kompa, przecież masz na nim immobilizer, wiec aby jeździć, musiałbyś go oddać co specjalisty który go dezaktywuje.
arciasty
Stały forumowicz
 
Posty: 1013
Rejestracja: 09 Wrz 2010, 09:07
Miejscowość: koluszki

Re: Renault Megane pomocy !!!

23 Cze 2011, 13:59

niechce mi się wierzyć że akurat dwie cewki przestają działać w tym samym momencie , mechanik stwierdził że to nie cewki , sam też sprawdzałem czy jest iskra na świecy gdy nie chciał zapalić i była.
Poza tym po tym jak odebrałem go z warsztatu trochę jeździłem przy chacie i gdy odpalam samochód na zimnym silniku chodzi dobrze bez żadnego szarpania , a nie jak wcześniej po przejechaniu 1-2 km pojawiało się szarpnięcie . Ale muszę się przejechać troche dalej by sprawdzić czy jest ok. mechanik przy mnie wyjmował komputerek i trochę go oczyścił może tylko styki zaśniedziały . Wielkie dzięki za pomoc ;)
aded
Nowicjusz
 
Posty: 4
Rejestracja: 18 Cze 2011, 13:38
Auto: Renault megane 1.6e 90KM
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

    Audi A3 w testach Euro NCAP otrzymało 5 gwiazdek Audi A3 w testach Euro NCAP otrzymało 5 gwiazdek
    Audi A3 otrzymało od jurorów Euro NCAP pięć gwiazdek. Najwyższą ocenę model A3 dostał za ochronę kierowcy i pasażera siedzącego z przodu, w teście zderzeniowym przednim i bocznym. Również dzieci są bezpieczne ...
    Jak stworzyć model koncepcyjny krok po kroku? Jak stworzyć model koncepcyjny krok po kroku?
    W działach designu poszczególnych marek pracują kreatywni projektanci, często pochodzący z wielu krajów. W przypadku marki ŠKODA, współpracują oni z wieloma działami, głównie Rozwoju Technicznego ...

  •  
    • Warto przeczytać
    • Mercedes-Benz SLS 6,3 AMG
      8 Runda Rajdowych Mistrzostw Świata
      Infiniti Q50
      Autosacrum 2009