Silnik nie podtrzymuje obrotów i gaśnie- przyczyna?

25 Cze 2011, 13:05

Witam
Mam problem ze swoją Mazdą 323f, mianowicie dzisiaj rano uruchomiłem silnik bez zarzutów i przejechałem kilka kilometrów, problem pojawił się podczas ponownej próby uruchomienia silnika (na LPG- zwykła instalacja), nagle nastąpił głośny strzał i silnik zgasł, od tego momentu nie podtrzymuje obrotów na jałowym biegu na LPG, na benzynie silnik pracuje ładnie, dodatkowo stracił moc podczas jazdy.
Proszę o porady co mogło być przyczyną takiej usterki. Z góry dzięki.
"Prędkość nie zabija, to nagłe jej wytracenie jest niebezpieczne"
90krzycho90
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

25 Cze 2011, 23:24

Sprawdź czy nie rozerwało gumy do kolektora ssącego, ani żadnych przewodów od podciśnień. Jeżeli masz zamontowaną klapę anty wybuchową, możliwe że klapka się zblokowała.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

DS Automobiles - założenia firmy i krótka historia
    DS Automobiles oficjalnie powstała 1 czerwca 2014 roku. Nazwa najmłodszej i w zamyśle najbardziej ekskluzywnej francuskiej marki Grupy PSA wywodzi się z legendarnego modelu DS 19 z 1955 roku, który stanowił pod wieloma ...
    Honda CR-V - SUV średniej wielkości
    Pierwszą dziesiątkę zamyka SUV średniej wielkości od Hondy. Consumer Reports przetestował ten model ze słabszym, turbodoładowanym silnikiem 1,5 l o mocy 192 KM, uzyskując średnie spalanie 28 mpg, w mieście 20 mpg, a na trasie ...