Silnik: Idealny do gazu, poniżej 2.0, najlepiej 1.6. (nie potrzebuje demonu prędkości)
Szukam auta do 20 tys i wybór padł na te 4 egzemplarze. Co z nich polecacie pod kątem niezawodności, kosztów eksploatacji i łatwości znalezienia dobrego egzemplarza (auto będzie na 100% prywatnie sprowadzanie z Niemiec)
Wszystko zależy jakiej oczekujesz przestrzeni i ogólnej praktyczności, bo dwa środkowe to segment niżej niż dwa skrajne. Jeśli chodzi o najwyższą bezawaryjnosć, to w kolejności Corolla, skoda, Opel, Scenic.
Dla mnie liczy się wyższa pozycją za kierownicą, niskie koszty naprawy i bezawaryjność (oczywiście jak na 10+ letnie auto) oraz silnik bardzo dobrze współpracujący z LPG. To są 3 rzeczy które muszą koniecznie muszą być
Co do wyposażenia to koniecznie tylne czujniki parkowania, aromatyczne klimatyzacja.
Wszystkie te czynniki spełniaja te 4 auta, gdyby nie problematyczne praca z gazem silników Forda brałbym C-Maxa
Dobra cofam to, właśnie się dokształcam i czytam, że CMAX z silnikiem 1.8 i 2.0 dobrze współpracują z gazem. Myślę, że mam rację, że z tych 4 aut Ford C-Max jest najlepszym wyborem pod wszystkimi moimi wymaganiami?
Import aut z Japonii: niezawodność, oszczędność i technologia w jednym Europejscy i również polscy kierowcy coraz częściej decydują się na zakup auta z Japonii. Mowa tu nie tylko o luksusowych samochodach europejskich marek, ale także autach JDM, a więc stworzonych z myślą o tamtejszym ...
BMW w leasingu – o czym warto pamiętać? Luksusowe modele BMW cieszą się dużym zainteresowaniem zwłaszcza wśród przedsiębiorców. Korzystne rozwiązanie stanowi szczególnie BMW leasing. Na co zwrócić uwagę, decydując się na tę formę finansowania? ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.