Ropa coraz droższa!

19 Lis 2007, 13:22

ee to lipa.. to tylko wychodzi na to, że najlepiej LPG, albo kupować ropę od ludzi 'budujących autostradę' ;] Oni zawsze mają jej sporo i jak budowali koło nas A2 do Poznania to chętnie handlowali :P
Zapraszam do odwiedzania bloga, na którym piszę.
anarchoman
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź

19 Lis 2007, 13:38

nie każdy mieszka tam gdzie budują autostrady
Daniel
sarbia
Nowicjusz

Miejscowość: krosno odrz

19 Lis 2007, 16:37

albo trzeba zacząć jeździć komunikacją miejską :D zawsze to oszczędność :) czasami nie trzeba kasować biletu i jechać na "gape"a samochody wyciągać na weekendy, wtedy sie skończy kłopot z drogim paliwem :D
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rembrige

19 Lis 2007, 17:01

Jak byś wydawał po 2000zł miesięcznie za paliwo do osobówki to też byś się zastanawiał nad ceną paliwa
Daniel
sarbia
Nowicjusz

19 Lis 2007, 17:24

no to mówię lepiej wydać 40 zł na karnet niż 2000 zł na paliwo, danej i można spotkać nowych ludzi :D
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

19 Lis 2007, 17:30

Ha ha żeby ta komunikacja wszędzie jeżdziła i na czas
Daniel
sarbia
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Groźne parkowanie na chodniku
    Gdy znalezienie miejsca do parkowania w danej okolicy jest wyzwaniem, pomysłowość kierowców w zastawianiu chodników bywa zaskakująca. Tymczasem takie zachowanie kierujących może być bardzo groźne dla dzieci, ...

19 Lis 2007, 20:48

skoro komunikacja nie dojeżdża tam gdzie chcesz to pozostaje ... ROWER !! :D to wydajesz tylko na wodę 8) oszczędności ogromnie, na paliwo nie wydajesz a to same zdrowie i przyjemność :) tylko nie teraz bo zimno, ale jak tylko zacznie sie robić ciepło to super alternatywa :D :D :D
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

21 Lis 2007, 10:09

Zawsze to jest jakas opcja. Chociaz sądze ze nie kazdego to zadowoli...mam nadzieje ze cena paliwa spadnie bo to oznacza dla wielu uzytkownikow niestety ale pozostawienie auta i na piechotkę albo MPK.

U mnie w Olsztynie cena ropy sięga ok. 4.30 zł wiec jest dosyc wysoka. Mam nadzieje ze w niedlugim czasie spadnie...
===RAVER===
Raver
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olsztyn

21 Lis 2007, 19:38

Witam wszystkich w słubicach sprzedają biodisela (B-20) za 4.05 zł tylko szkoda że tych stacji jest tak mało zawsze to 20 groszy mniej na litrze.
Daniel
sarbia
Nowicjusz

22 Lis 2007, 12:27

Biodiesel.....? hmm...moze i tanszy ale podobno jest to paliwo słabsze....tak słyszałem...a co wy o tym sądzicie..?
===RAVER===
Raver
Początkujący
Awatar użytkownika

22 Lis 2007, 15:01

Biodiesel -w moim aucie nie widzę różnicy ani w spalaniu ani w mocy, wręcz polecam
Daniel
sarbia
Nowicjusz

22 Lis 2007, 15:36

a jakie masz auto?
===RAVER===
Raver
Początkujący
Awatar użytkownika

22 Lis 2007, 16:35

mietka 136 konnego
Daniel
sarbia
Nowicjusz

23 Lis 2007, 23:39

aha...ja akurat nie oszczedzam na paliwie bo kupuje zawsze najlepszej jakosci....by pozniej nie tracic na osiągach...moc jest dla mnie wazna i sprawnosc auta także, wiec tankuje tylko na Znanych i dobrych stacjach.
===RAVER===
Raver
Początkujący
Awatar użytkownika

29 Lis 2007, 23:31

O ile pamięć mnie nie myli to niektórzy producenci zagrozili utratą gwarancji na jednostkę napędową w przypadku używania biopaliw. Chodzi o paliwa z 20% dodatkiem biopaliw do ropy. Bodajże Skoda się burzyła ostro, zgadzając się na 5%. Macie informację czy coś w tej kwestii się zmieniło?
Krytyk jest jak samochód - Im gorszy, tym więcej robi szumu...
Octavian
Nowicjusz