Interesuje mnie zakup samochodu w okolicach 30-40tyś.
Charakterystyka:
- przeznaczony głównie do jazdy w pojedynkę choć nie powinien mieć problemu z 3-osobowym dłuższym wyjazdem z bagażami.
- duży nacisk kładę na bezpieczeństwo
- silnik diesel lub oszczędna benzyna (powinien mieć moc na bezpieczne wyprzedzanie)
- raczej hatchback
dodatkowo
- lubię słuchać muzyki w samochodzie tak więc dobrze byłoby, gdyby samochód był w miarę dobrze wyciszony
- dobra klimatyzacja (czy to już jest standard?)
- dobrym bonusem byłoby posiadanie czujników parkowania (bardzo ciasno pod blokiem)
- w samochodzie powinno się dobrze czuć (trudno wyjaśnić ale chodzi o jak najmniej plastiku, wygodne siedzenia itp.)
Interesujące pozycje jakie przeglądałem to Audi A3, Mazda 3, Peugeot 308 i Volvo C30.
Z tego zestawienia najbardziej przypadło mi do gustu Volvo jednak spory jest koszt tego auta.
Moje pytania:
- czy pominąłem jakieś ciekawe pozycje (może z mniej popularnych marek)?
- jakich wersji szukać jeśli chodzi o te samochody?
- czy zdarzają się niepodejrzane C30 do 40tyś?
Witaj.Mazda 3 powinna spełnić twoje oczekiwania .Ciche,ładne i ergonomiczne wnetrze o sportowym charakterze,co podkreslaja bardzo wygodne fotele z przodu.Jak na japonczyka konsola moze sie podobac, materiały i wykonczenie dość porządne.Silniki 1.6 dobrze sie sprawuje i pali mniej niż 5l/100km.pozdro
P.S.Audi TT-wdzięczny obiekt poządania młodych i nie tylko...
Kolego a zastanawiałeś się kiedyś nad VW, BMW ?. Myślę że to też jest dobra propozycja, masz tutaj pare przykładów owych autek.
[link do oferty na Allegro wygasł] [link do oferty na Allegro wygasł] [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] [link do oferty na Allegro wygasł] ( 1,8 TURBO)
[link do oferty na Allegro wygasł]
vw napisał(a):Kolego a zastanawiałeś się kiedyś nad VW, BMW ?. Myślę że to też jest dobra propozycja, masz tutaj pare przykładów owych autek. [link do oferty na Allegro wygasł] [link do oferty na Allegro wygasł] [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] [link do oferty na Allegro wygasł] ( 1,8 TURBO) [link do oferty na Allegro wygasł]
golfy przeglądałem ale jakoś nie przekonują mnie do siebie
BMW ładnie się prezentuje (dopiszę sobie do listy i przyjrzę się bliżej) choć widzę, że też trudno będzie z nimi zmieścić się w cenie.
Mercedes odpada jako samochód 2-osobowy
A3 szukam już w nowej wersji 2003+
A jak z cenami tych samochodów? Które z nich najbardziej tracą na wartości w miarę upływu lat? Wiadomo, że kompaktem nie jeździ się całe życie
Volvo c30znalazł się na liście najoszczędniejszych samochodów wyposażonych w silniki Diesla, przygotowaną przez niemiecki automobilklub ADAC. W klasie niższej-średniej, wyższej-średniej i wyższej zwyciężyły samochody Volvo, odpowiednio Volvo C30 1.6 DRIVe, Volvo S40 1.6 DRIVe oraz Volvo V70 1.6 DRIVe.
Napisz do mnie jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o samochodach Volvo.
Jak skalibrować alkomat? Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
Parkowanie równoległe - krok po kroku jak to zrobić prawidłowo W okresie przedświątecznym parkowanie w pobliżu sklepów może być wyzwaniem. Wielu kierowców obawia się jednak parkowania równoległego, co często ogranicza wybór miejsc parkingowych. Trenerzy Szkoły ...
Honda jazz nie wiem co to za auto lub ironiczna odpowiedź. Tak czy inaczej modele z silnikiem ekologicznym powinny niedługo stać się czymś powszechnym , oby
[ Dodano: 30 Październik 2010, 17:49 ] c30 jest określany jako dowód na to, że Szwedzi potrafią zrobić samochód gwarantujący emocje podczas jazdy.
[ Dodano: 6 Listopad 2010, 11:48 ] Marka Volvo prowadzi prace nad zwiększeniem zasięgu elektrycznego samochodu - Volvo C30 BEV. Dzięki zastosowaniu nowoczesnych ogniw paliwowych, samochód na jednym ładowaniu ma pokonać 240 km.
[ Dodano: 22 Listopad 2010, 21:57 ] Oby taki sposób ładowania aut stał się coraz częstszym obrazkiem
[ Dodano: 25 Listopad 2010, 10:32 ] Co do tego singlowania to moim zdaniem ekonomiczne auto które pozwala na pokonywanie dużych odległości to super sprawa aktywni zawodowo single przeważnie dużo podróżują a więc skoro na jednym baku c30 dzięki komputerowi podkładowemu można zrobić 1380 km to jest to nie wątpliwie wielki plus.
[ Dodano: 6 Grudzień 2010, 11:53 ] Paris Motor Show 2010 to pierwsze targi motoryzacyjne, na których zaprezentowano tak dużo elektrycznych samochodów. Jednym z nich było Volvo C30 BEV. Wypowiadał się również Paul Gustavsson, który jest odpowiedzialny za elektryfikację samochodów Volvo.
[ Dodano: 6 Styczeń 2011, 23:43 ] Wersja diesla ma wyjątkowo miejski charakter mały silnik małe spalanie to oszczędność paliwa kiedy stoimy w korkach :
D5 (180 KM)
2,0D (136 KM)
1,6D (109 KM)
[ Dodano: 30 Styczeń 2011, 11:10 ] Magazyn Auto Motor i Sport opublikował listę najbardziej niezawodnych samochodów świata. W klasie niższej na czwartym miejscu wyróżniono Volvo C30, a w klasie średniej Volvo S40/V50. Ponadto w kategorii SUV'ów 3 miejsce zajęło Volvo XC90.
Napisz do mnie jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o samochodach Volvo.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.