Samochód dla studenta do 6000 zł

24 Sty 2011, 15:20

Witam. Mam pytanie jak w temacie.
Jaki samochód będzie najlepszy dla studenta w cenie do 6000 złotych., no może w porywach do 7000zł. :roll:
Ważne żeby był ekonomiczny i niezawodny. A dodam, że mam zamiar jeździć nim bardzo dużo - około 100km dziennie (na uczelnie i z powrotem).
Myślałem głównie o niemieckich samochodach: Opel czy Volkswagen. A co sądzicie o Hondzie, bo czytałem, że jest niemal niezawodna?
Proszę poradźcie coś.
krapepe
Nowicjusz

Miejscowość: PL

24 Sty 2011, 15:31

Już było wiele razy bardzo niezawodne auto każdy co ma chwali ale zawsze tak jest :razz: przy takich przebiegach mozna założyć lpg silnik 1.4is za 8000zl kupisz cos sensownego lepiej dołożyć przy zakupie niż potem w warsztacie :razz:
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

24 Sty 2011, 15:43

A lepszy będzie LPG czy diesel?
krapepe
Nowicjusz

24 Sty 2011, 15:55

Przy tych przebiegach, jak większość robisz w trasie to możesz pokusić się o diesel'a, ale LPG też nie będzie złym wyborem, a ceny napraw i części statystycznie będą niższe. Jak masz tyle jeździć i pewnie większość w trasie to ja bym zadbał o komfort, osiągi i bezpieczeństwo, więc klasa średnia przynajmniej auta powinna być.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

24 Sty 2011, 16:22

Jakieś przykłady?
krapepe
Nowicjusz

24 Sty 2011, 16:33

To może golf III 1.9tdi albo bmw 318tds?? może nie rakiety ale ekonomicznie i wygodnie przy zakupie dobrez sprawdz i powinno być ok
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Hybryda? Czy to się opłaca?
    Jeżeli pokonujemy co roku dziesiątki tysięcy kilometrów i szukamy oszczędnego samochodu, wybór często pada na zakup auta z Dieslem lub instalacją LPG. Od lat na rynku jest alternatywa, która okazuje się ...

24 Sty 2011, 16:34

Audi 80 B4, 100 C4, VW Passat B4, Seat Toledo, Nissan Primera.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997