Samochód do 30/35k

05 Wrz 2015, 21:18

Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Chciałbym się was poradzić jaki kupić sobie samochód.
Do dyspozycji będzie plus/minus 33 tysiące.
Czym się interesowałem, co mi się podoba:
-audi a6
-honda accord
-opel vectra C (w OPC o ile dobrze mowie)
-passat
-alfa 159

Wymagania:
-diesel (pracuje w delegacji, robie dużo kilometrów, aktualnie pracuje w Szwajcarii, do domu jeździmy co 10 dni na 4 dni więc kilometry ostro leca, a znajomi z pracy w większości mowia ze na takie jazdy lepszy jest diesel)
-chciałbym aby w aucie było dużo miejsca
-skrzynia jest mi obojetna może być manual może być automat, ale jeżeli manual to najlepiej 6biegowa
-co do mocy , minimalna jakiej potrzebuje to 150km
-jakies dodatkowe dane to rok powyżej 2005, fajnie jak bylaby duza nawigacja, fotele skorzane lub pol na pol,

nie znam się za bardzo na samochodach ponieważ dotychczasowe zycie posiwecilem glownie na głupoty a teraz przyszła pora aby to zmienić, powoli zaczynam się interesować samochodami wiec proszę o wyrozumialosc.
jeżeli macie jeszcze jakies pytania to piszcie smialo
oddelegowany
Obserwowany

Prawo jazdy: 26 01 2012
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: nie mam

05 Wrz 2015, 22:53

Na takie trasy rzeczywiście dobrym pomysłem jest diesel, z powyższych wybrałbym Opla Vectrę C 1.9 CDTI, Alfa Romeo 159 1.9 lub 2.4, Honda Accord 2.2. Jednak jeśli przejazd jest niemieckimi autostradami to pokusiłbym się o coś mocniejszego np.

Volvo S60/S80 2.4 D5
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Mercedes W211

Laguna III
[link do oferty na Allegro wygasł]

Mondeo Mk4

Citroen C5
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

06 Wrz 2015, 00:59

jurek123
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 03 2012
Przebieg/rok: 21tys. km
Auto: golf 3

06 Wrz 2015, 10:14

Tą S60 polecam osobiście, znam właściciela, auto godne polecenia, oczywiście nie jest w stanie salonowym ale zadbane i na bieżąco serwisowane w dobrym serwisie. Jak opisuje właściciel ma parę detali do dopracowania ale to za parę złotych da się zrobić. Technicznie auto bez zastrzeżeń.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

06 Wrz 2015, 10:22

Volvo tez mi się podoba ale nie znam nikogo kto jeździ volvo i nie wiem jak z wadliwoscia tych aut.

Mercedesa którego podales ma mój brat i aktualnie nim jeździmy ale eksplantacja tego samochodu dla mnie jest zabawna, nie jest wadliwe, ale jak już się cos zepsuje to trzeba mieć gruby portfel ;)
oddelegowany
Obserwowany

Prawo jazdy: 26 01 2012
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: nie mam

06 Wrz 2015, 10:48

Volvo jest raczej niezawodne, ale serwis też jest tu dość drogi. Diesel 2.4 D5 to bardzo udana jednostka, jeśli nie ma bardzo dużego przebiegu powinna jeszcze posłużyć. Wady? Kiepska zwrotność, mała przestronność (coś jak w BMW serii 3).
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowca i narciarz w jednym stali domu
    Zadając pytanie: Co łączy kierowcę i narciarza? Pewnie większość osób odpowiedziałaby, iż łączy ich samochód, którym narciarze najczęściej docierają pod stok narciarski. Jednak obie te grupy mają ze sobą ...

06 Wrz 2015, 13:05

Koszty serwisowania Volvo na pewno nie będą wyższe niż Mercedesa, Audi czy BMW. Wszystko zależy gdzie się auto serwisuje. Na tablicach w/w S60 jest nazwa niezależnego serwisu Volvo, można zadzwonić i zapytać o koszty.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna