Samochód do 30 tyś

18 Kwi 2019, 17:50

Panowie co ma w sobie Civic type r plus z pakietem grand prix w porównaniu do zwyczajnego type r?? Rok 2008
Sanir
Nowicjusz

Auto: Toyota Celica

19 Kwi 2019, 07:00

Leona i rocco odpusc bo za 30tys to kupisz szrot, sam kiedys szukalem i ponizej 40tys szkoda bylo ogladac. Finalnie kupilem cupre za 50tys
Raziel11
Stały forumowicz

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 21 03 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Leon 1P / Cupra R
Silnik: 1.6 MPI / 2.0 TSI
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

19 Kwi 2019, 07:39

Sanir napisał(a):anowie co ma w sobie Civic type r plus z pakietem grand prix w porównaniu do zwyczajnego type r?? Rok 2008
r

TR+ jest
Obniżona troche utwardzona, inny hebel, inny pakiet stylistyczny jak coś to Ci potem potwierdze.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

19 Kwi 2019, 15:47

Niestety Type r plus poszedł szybciej niż myślałem. Co myślicie o tym ogłoszeniu [link do oferty na Olx wygasł] bo widzę już go od miesiąca a kupca nie widać. Opłaca się tym interesować za taką kasę??
Sanir
Nowicjusz

20 Kwi 2019, 11:16

Sanir napisał(a): W celu czekania na dobrą okazję.

Tiaaaa okazję...... w PL jest niestety tak że albo jest Dobre i Kosztuje,albo jest kupa i ulep i jest Okazja

Za granicą Civica Type R + 2.0 201KM mogę mieć za 5600 Euro i jeszcze negocjować, co z tego? jakoś się na to nie rzucają, dla jednego okazja a da drugiego nie okazja
Aczkolwiek uważam, że takie coś warto kupić jako dobra baza, i sobie go w PL dopracowac do perfekcji.

Sanir napisał(a):ajj zle napisałem chodziło mi oczywiście o zbyt duże zużycie oleju

Taki Civic 2.0 201KM też lubi czasami popijać, i wiesz takie auto nie kupował go ktoś na dojazdy do pracy :mrgreen:
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

21 Kwi 2019, 20:18

Ja wiem że z tymi okazjami może być różnie. Co do oleju spoko że coś tam chlipnie byle nie 0.5-1l na 1000km..

Audi S3 ma wade olejową? mam taką koło siebie [link do oferty na Olx wygasł]

i nie wiem na co zwrócić uwagę przy przeglądaniu. Coś się w tych modelach dzieje ??
Sanir
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Najpierw kierunkowskaz, potem hamowanie
    Obok braku sygnalizowania kierunkowskazem planowanego manewru, podstawowym błędem wielu kierowców jest nieodpowiedni moment włączenia kierunkowskazu. Zarówno zbyt wczesne, jak i zbyt późne sygnalizowanie ...

27 Kwi 2019, 23:31

Panowie a jak wygląda awaryjność w tych modelach ?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Sanir
Nowicjusz

28 Kwi 2019, 12:29

2.5 To najlepszy silnik w tym modelu. e90 to dosc dobre auta o malej awaryjnosci. Z tego co wiem lubi sie popsuc centralny a z kosztowniejszych rzeczy to przekladnia kierownicza.

Pamietaj, ze te silniki nie przepadaja za gazem i przede wszystkim nie maja miejsca na butle :) a Jezeli liczysz ze 2.5 lub co lepsze 3.5 ci spali 10 l to Cie grubo rozczaruje bo jak w miescie zejdziesz ponizej 12 to bedzie dobrze :) Moc nie bierze sie z nikad.
e0hater
Początkujący

Auto: Toyota Corolla TS
Silnik: 1.8 Hybrid
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2020

28 Kwi 2019, 13:09

e0hater napisał(a):Pamietaj, ze te silniki nie przepadaja za gazem i przede wszystkim nie maja miejsca na butle a Jezeli liczysz ze 2.5 lub co lepsze 3.5 ci spali 10 l to Cie grubo rozczaruje bo jak w miescie zejdziesz ponizej 12 to bedzie dobrze Moc nie bierze sie z nikad.

Wiadomo że to nie jakiś słaby bezyniak który spali 7 litrów. Akurat do tych modeli nawet nie pomyślałem o gazie. U mnie wygląda sprawa tak że miasto to ten samochód zobaczyłby może z 10 razy w roku. Reszta to droga bez świateł. Zastanawiałem się czy takie bmw 4x4 nie przysporzy mi wiele dodatkowych kosztów po zakupie.

+ co najwazniejsze tez jak tam z skrzyniami automatycznymi radza sobie jakoś czy lepiej manual?
Sanir
Nowicjusz

28 Kwi 2019, 13:58

Sanir tylko najpierw się przejedź taką e90 2,5l to wtedy zobaczysz jak to się ma do Twoich turbo typów i oczekiwań doznań.

e0hater napisał(a):2.5 To najlepszy silnik w tym modelu. e90 to dosc dobre auta o malej awaryjnosci. Z tego co wiem lubi sie popsuc centralny a z kosztowniejszych rzeczy to przekladnia kierownicza.

Może rozwiń temat bo chyba mocno go uprościłeś :naughty:
szybki
Moderator - Tuning

28 Kwi 2019, 14:20

Centralny w tym modelu czesto nie wytrzymuje tego ciaglego otwierania i zamykania jesli auta sa jezdzone na krotkich odcinkach bo jak wiadomo drzwi sie rygluja po ruszeniu. Zazwyczaj pierwsze padaja tylne drzwi.

Odnosnie przekladni to w egzemplarzach powyzej 200k czesto maglownica wymaga juz regeneracji. Pojawiaja sie luzy lub niepokojace dzwieki. O dziwo zazwyczaj nie ma zadnych wyciekow.
e0hater
Początkujący

Auto: Toyota Corolla TS
Silnik: 1.8 Hybrid
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2020

28 Kwi 2019, 14:30

e0hater napisał(a):Centralny w tym modelu czesto nie wytrzymuje tego ciaglego otwierania i zamykania jesli auta sa jezdzone na krotkich odcinkach bo jak wiadomo drzwi sie rygluja po ruszeniu. Zazwyczaj pierwsze padaja tylne drzwi.

Odnosnie przekladni to w egzemplarzach powyzej 200k czesto maglownica wymaga juz regeneracji. Pojawiaja sie luzy lub niepokojace dzwieki. O dziwo zazwyczaj nie ma zadnych wyciekow.

A no to praktycznie bez awaryjne auto sorki pomyliłem je z innym :D
szybki
Moderator - Tuning

28 Kwi 2019, 17:45

Tak, szczegolnie bezawaryjne jest n52b25 z wadliwymi tlokami i spalaniem oleju. Juz n52b30 ma chociaz inne tloki i jest to najlepsza benzyna w e90 (ale na pewno nie bezproblemowa). Poza tym juz diesle lepsze w tym modelu, szczegolnie m57, ale przy wiekszych przebiegach tez moga wymagac inwestycji.
duzy90
Aktywny

Prawo jazdy: 03 01 2000
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi S4 B8
Silnik: 3.0TFSI 450km
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

28 Kwi 2019, 22:04

Dobra to będę szukał tego civika bo czym dalej patrze na modele to tym gorsze wybieram.

TSI odpadają z tym budżetem, astra j 1.6t nawet nieźle wygląda ale jest chyba trochę "mułowata" ,laguna 2.0t - strasznie mało egzemplarzy (przynajmniej w Polsce)

Już więcej pomysłów nie mam...
Sanir
Nowicjusz

29 Kwi 2019, 18:58

Panowie co myślicie o tym ogłoszeniu. Wiem że właściciel obchodził się z tym samochodem pedantycznie bierze około 0,15-0,3l oleju na 10k km

Sanir
Nowicjusz