Samochód do 40 000 zł

12 Maj 2009, 21:44

Witam!

Niestety nic nie znalazłem w szukajce :wink: więc piszę nowy temat.

Mam 40k zł do wydania na samochód (no max 42k).

Chciałbym żeby samochód:
-miał silnik diesel'a, wystarczy 1.8
-rocznik 2005 wzwyż
-4/5 drzwiowy

Troszkę się rozglądałem na motoallegro i prosiłbym żebyście mi coś doradzili
Mam pare pytań :)
1. Zaciekawiło mnie BMW 116 lub 118 i byłem nim bardzo zainteresowany, ale doszły mnie słuchy, że te silniki diesla w mniejszych BMW po przejechaniu ponad 100 000 km nie najlepiej się sprawują. Czy to prawda?
2. Zastanawiam się jeszcze nad wyborem C4 czy też Saab'em 9-3. Co sądzicie?

Ogólnie jestem otwarty na wasze propozycje :P. Jeśli można to prosiłbym uzasadnienie dlaczego właśnie ten model... :smile:
Kars
Nowicjusz

Miejscowość: Ciechanów

13 Maj 2009, 15:19

Lepszy będzie Audi A3, Opel Astra III. Może u da Ci się dorwać nowe Volvo S40.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

13 Maj 2009, 16:21

No... bardzo ciekawa oferta te A3
Ale jakoś, że tak powiem... dziwnie tania mi się wydaje :P
Na przykład:
Kod: Zaznacz wszystko
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Kars
Nowicjusz

13 Maj 2009, 22:48

Nie wstawiaj linków w kodach. Po prostu wklej link, wtedy się klika, a tak to sorry, ale nie chce mi się kopiować.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

14 Maj 2009, 06:19

Już nie moge edytować...
Kars
Nowicjusz

14 Maj 2009, 12:51

a co do tego auto to ono nie jest w PL
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rimac C_Two - elektryczny supercar
    Rimac C_Two to elektryczny supercar produkowany przez chorwacką firmę Rimac Automobili. Jest to jeden z najbardziej zaawansowanych samochodów na świecie, oferujący niezrównane wrażenia z jazdy i niezwykle wysoką ...
    Lexus UX - subkompaktowy crossover
    Według japońskiego magazynu Mag-X, subkompaktowy crossover Lexus UX – seryjna wersja koncepcyjnego modelu UX, przedstawionego na Międzynarodowym Salonie Samochodowym w Paryżu we wrześniu 2016 – może trafić do ...

14 Maj 2009, 13:35

C4 z silnikiem HDI jest bardzo udaną konstrukcją! Małe spalanie, mało awaryjny samochód.
1.6HDI potrafi spalić przy rozłożeniu 70% miasto, 30% trasa 5l na 100km!
Na jednym baku pokonasz ponad 1000km! Przy silniku 2.0HDI jest dużo większa moc, spalanie w ok. 7l/100km

W tej cenie znajdziesz bogatą wersję Exclusive.
Wartym zainteresowania jest również Peugeot 407, ale z racji masy polecam już jednostkę 2.0HDI.

Saab 9-3 ok, ale nie z silnikiem od Opla:)
BMW z serii 1, ale w dieslu lub z większym silnikiem benz.

Generalnie jak pojeździsz trochę francuzem to sobie odpuścisz szukanie już po niemieckich samochodach ;) Auta bardzo komfortowe, dobrze wykonane (mam porównanie do Audi B7, B8 gdzie plastiki są naprawdę na tandetnym poziomie biorą pod uwagę np. 407).

Co do Audi z ogłoszenia to nierealna cena. Pewnie kolejna oferta na zaliczkę lub cena bez podatku VAT, opłat etc. żeby zwabić klienta.

jeśli chcesz mieć rozeznanie o cenach zagranicą to zapraszam na priv.
Markowa odzież, pewne samochody
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

25 Maj 2009, 16:53

Nie wiem co kupić, mam wielki dylemat...
Może ktoś jeszcze się wypowie?
Kars
Nowicjusz

25 Maj 2009, 16:59

może vw passata ? w tej kasie można już coś fajnego przywieźć z niemiec,
widziałem nawet fajnego w monachium w komisie ale u niemca nie u turka
gdzie ceny się zaczynały od 6000 euro
andrewb25

25 Maj 2009, 20:28

Może podaj więcej gabarytów, bo 40k w dieslu to może być 5letni Ford Galaxy i prawie nowe Punto.
ma być duże małe, gdzie i ile tym będziesz jeździł, co woził, czy potrzebujesz kopa czy raczej miejskie wozidełko?
Podaj kilka swoich typów, a zapewne zgłoszą się fani poszzczególnych modeli i podszepną parę dobrych słów o nich.

Mazda 3??
Joter
Aktywny

25 Maj 2009, 21:21

Joter napisał(a):Może podaj więcej gabarytów, bo 40k w dieslu to może być 5letni Ford Galaxy i prawie nowe Punto.
ma być duże małe, gdzie i ile tym będziesz jeździł, co woził, czy potrzebujesz kopa czy raczej miejskie wozidełko?
Podaj kilka swoich typów, a zapewne zgłoszą się fani poszzczególnych modeli i podszepną parę dobrych słów o nich.

Mazda 3??

Chyba podobnie myślimy :P Właśnie oglądałem mazde 3 :D

Ogólnie autko ma spełniać rolę "miejskiego wozidełka" :) i od czasu do czasu wyjazdy w trasę, więc silnik 1.8 w zupełności wystarczy. Jakiś zgrabny Hatchback :P. Zależy mi na diesel'u.

Moje typy:
-Mazda 3
-C4
-BMW 1 (ale to już niestety 2005 i raczej odpada)
-Audi A3 j/w
-Asta III? (ogólnie Opel jakoś mnie nie przekonuje...)
To tyle chyba.

Co sądzicie o [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ?
Kars
Nowicjusz

25 Maj 2009, 21:25

[link do oferty na Allegro wygasł]

A co o tym myślisz?
Ciut poniżej twoich ram czasowych ta mazda ale model trzeba przyznać że ładny no i przede wszystkim udany.
Astra III za to gdyby nie kombi i nie automat to byłaby bardzo ciekawą propozycją bynajmniej ja tak myślę.
stasiowski121

25 Maj 2009, 21:54

stasiowski121 napisał(a):http://moto.allegro.pl/item637908627_super_stan_oplacona_navi_alus_klimatronik.html

A co o tym myślisz?
Ciut poniżej twoich ram czasowych ta mazda ale model trzeba przyznać że ładny no i przede wszystkim udany.
Astra III za to gdyby nie kombi i nie automat to byłaby bardzo ciekawą propozycją bynajmniej ja tak myślę.

Dzięki, może jeszcze jakieś inne propozycje?
Kars
Nowicjusz

25 Maj 2009, 22:00

Czyli nie spodobały ci się moje propozycje???
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
stasiowski121

30 Maj 2009, 15:32

stasiowski121 napisał(a):Czyli nie spodobały ci się moje propozycje???

stasiowski121 dzięki, ale Mitsubishi Space i Touran odpadają bo są to minivany. Focus mi się nie podoba :P Ostatni link nie działa.

Spośród wszystkich najbadziej podobają mi się C4 i Mazda 3 pod względem wyposażenia jak i wyglądu. Może ktoś zaproponuje coś jeszcze w stylu tych dwóch w/w autek?
Kars
Nowicjusz