Samochód do 7000

01 Cze 2015, 18:50

Caladean napisał(a): instalacja ma 6 lat, w tamtym roku podobno przeszła generalny remont i wymianę większości podzespołów

Ogólnie silnik jest pancerny i bardzo dobrze znosi LPG. Po 5 latach generalny remont instalacji, czyli auto dużo jeździło. Chciałeś auto, które mało pali, a VW 1.6 pali spokojnie 10l LPG, a w mieście nawet więcej.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
0

01 Cze 2015, 21:05

Bardzo ciekawa oferta tylko troche nieszczęsny silnik (średnie osiągi i spalanie na poziomie 10-11l pb w mieście) ale mimo to bym obejrzał. Piszesz że auto po remoncie a sprzedający ma to udokumentowane? Jeśli nie to ciężko uwierzyć na "słowo".
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012
0

01 Cze 2015, 21:56

Do tego silnika jeszcze trzeba olej wlewać (16v, nie 8v..). Ja bym nigdy w życiu nie kupił
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
0

02 Cze 2015, 06:06

Coś za coś niestety.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

0

02 Cze 2015, 10:43

Piszesz że auto po remoncie a sprzedający ma to udokumentowane? Jeśli nie to ciężko uwierzyć na "słowo".

Instalacja LPG jest po remoncie i przy okazji trochę nieprecyzyjnie się wyraziłem. Gość stwierdził że kupił auto z gazem 6 lat temu, ale że instalacja była w "kiepskim stanie", więc do wymiany poszło większość jej elementów. Faktury rzekomo posiada.

Pewnie pojadę jutro obejrzeć bo teraz gościa nie ma, jest gdzieś na wyjeździe czy coś. Trochę mało czasu mam a ciekawych opcji do kupienia praktycznie nie ma w obrębie do 40 km od mojej miejscowości.

Spalanie 10-11 LPG mi nie przeszkadza, obecna Vectra też mw tyle pali i przejazdy miesięczne kosztują mnie jakieś 250 zł, to i tak mniej niż bilet miesięczny na PKS :P
Caladean
Nowicjusz

Prawo jazdy: 22 04 2005
Auto: Honda Civic VI '97
0

02 Cze 2015, 20:28

To ile wkońcu instalacja ma? Bo teraz wychodzi na to że auto już troche na niej jeżdzi a to nie wróży nic dobrego..
Barol
Awatar użytkownika

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Hilux Rugged X, Rogue i Rugged
    Przez 50 lat osiem generacji Toyoty Hilux budowało reputację tej niezniszczalnej terenówki. Teraz za jej modyfikację zabrała się Toyota Australia, oferując specjalne wersje Rugged X, Rogue i Rugged. Hilux najnowszej ...
    Kalkulatory motoryzacyjne
    Kalkulatory dla każdego kierowcy w których sprawdzisz i porównasz rozmiary opon, dobierzesz odpowiedni ich zamiennik, obliczysz ET felgi, dobierzesz rozmiar opony do felgi i felgę do opony, obliczysz średnią ...

02 Cze 2015, 23:10

Temat auta zamknięty, kupiłem dzisiaj Civica VI 1.4 w całkiem dobrym stanie, z klimą i pełną elektryką. Byłem ze znajomym mechanikiem i nie było się do czego przyczepić (prócz blachy, jedna strona była malowana do czego sprzedający się od razu przyznał). Także dziękuję za wszelkie porady i poświęcony czas, mam spokój z autem, mam nadzieję że na jak najdłużej.
Caladean
Nowicjusz

0

03 Cze 2015, 07:16

Wrzuć jakieś zdjęcia i troche opisu (rok,przebieg itd) :ok:
Barol
Awatar użytkownika

0

03 Cze 2015, 10:54

Rok 1998, liftback, 4 drzwi, czarny, przebieg niecałe 200 tys. 1.4 z LPG, instalacja założona 5 lat temu, podobno dobra (ja się nie znam, ale mechanik się zachwycał, faktura od gaziarza za 4 tys. więc gość nie szczędził kasy :P). Wyposażenie całkiem spoko: klima, elektryczne szyby, elektryczne lusterka, poduchy itd. Jak pisałem wcześniej, blacha robiona, jedna strona była mocno przerysowana (gość pokazał zdjęcia). Pomijając blachę to stan bardzo dobry, zero korozji, od fanatyka Hondy (ma jeszcze 2 Civici i 2 Accordy pod domem :P).

Zdjęcia rzucę innym razem, muszę go trochę ogarnąć i umyć :P
Caladean
Nowicjusz

0

04 Cze 2015, 10:53

I ile taka przyjemność?
Barol
Awatar użytkownika

0