Samochód do 7tys. Focus mk1, Golf IV czy jakiś inny?

28 Lis 2016, 20:25

* to nie są rysy. Jeśli chciałbyś to zrobić licz się z kwotą 2k+
* dolicz koszty rejestracji
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

29 Lis 2016, 09:24

2k może trochę za dużo bo trzeba wymienić oboje drzwi (może uda się znaleść pod kolor,jeśli nie malowanie elementu to jakieś 250-350zł) do tego tylne nadkole trzeba zrobić (w 500zł powinieneś się zamknąć).
Opłaty teraz to max 1000zł ale podsumowując tak jak mike wspomniał tyle wyświetleń i nikt nie kupił? Do tego widziałeś kierownicę? Jak ona ma 65tys to ja jestem proboszcz :mrgreen: u mnie w SC przy 180tys wygląda nieco lepiej.

Focus trochę tani jak na sprowadzonego i już opłaconego..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

29 Lis 2016, 10:53

Czemu szukasz szrotów albo sprowadzonych? Do 7k kupisz fajne i zadbane autko, to wrzucasz Sandero? Focus ok, dobry, ale szukaj od prywatnego...
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

29 Lis 2016, 18:14

Ten Sandero to taka ciekawostka bardziej. Natrafiłem na to auto i byłem ciekawy z czym to się w ogóle je :) W sobotę jadę na rundkę po okolicznych miastach zobaczyć te dwa Focusy i Golfa. Tez mnie martwi ze jak na sprowadzonego i opłaconego trochę tanio. Przynajmniej [link do oferty na Olx wygasł], bo [link do oferty na Olx wygasł] widać miał coś robione z przodu, a [link do oferty na Olx wygasł] nie ma opłaconej akcyzy. Najbardziej mnie interesuje [link do oferty na Olx wygasł]. Jak na miejscu coś będzie wyglądało na podejrzane, to pewnie odpuszczę, bo boję się ryzykować i będę szukał dalej, po prywatnych właścicielach. Chociaż wiem, że jak będę miał okazję pobawić się nowym autem to się napalę na nie

Edit:

Znalazłem jeszcze takiego 3 drzwiowego Focusa od prywatnej osoby, tylko to diesel i tańszy od poprzednich. Jednak tutaj nie ma marży komisu
[link do oferty na Olx wygasł]

Golf IV chyba od prywatnego, znowu diesel

Kolejny Golf, 1.9TDi, "używany przez kobietę" :)

Jeszcze jeden golf, mały silnik 1.4

Znowu Golf, pani przez tel twierdzi, że trudno jej nim wycofać i chce kupić Punto :)

Golf :D sprowadzony z niemiec, 1.4

Golf z regenerowaną niedawno turbiną i robionym całym rozrządem

Jakoś mi sie podobają Golfy :)
adi89
Nowicjusz

Auto: Ford Focus mk1

29 Lis 2016, 18:49

1.Szrot z kilometra.. beznadziejne TDCI,śmieszna cena jak za polifta,drzwi kierowcy krzywo spasowane,krótko mówiąc odpuść..
2.Malowane drzwi kierowcy i tylny zderzak,tylne lampy z innej parafii,przebieg może być autentyczny.
3.Ten spoko tylko pytanie czemu nie ma zdjęć prawej strony?
4. 1.4 to totalny muł..
5.Ok.
6. 1.4 jak wyżej.
7.Tyle wyświetleń i nic?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

03 Gru 2016, 23:48

Kupiłem tego Focusa [link do oferty na Olx wygasł]

Jak dotąd pali pięknie na dotyk, jeździ super. Chociaż nie mogłem nim jeździć nie wiadomo gdzie, bo tablice dostane dopiero w poniedziałek, ale z tego co sie nim pobawiłem to wiążę z nim duże nadzieje. Wszystkim w tym temacie dziękuję za pomoc :)
adi89
Nowicjusz

Auto: Ford Focus mk1
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pakiet tuningowy TRD dla nowego Lexusa LS
    Japońska firma TRD, dostawca fabrycznych rozwiązań tuningowych dla Lexusa, przygotowała zestaw akcesoriów do tuningu najnowszej, piątej generacji flagowej limuzyny Lexus LS F SPORT. Zestaw TRD do tuningu aerodynamicznego ...