REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
kulka123451 napisał(a):Bmw e36 - Podoba mi się, fajnie się prowadzi i wygląda agresywnie ale dużym minusem jest spalanie
A jakie Twoim zdaniem jest spalanie w e36... I w jakim silniku (jaki Cię interesuje) bo to oczywiście zależne. Jakoś konkurencja którą podałeś nie wydaje mi się dużo bardziej ekonomiczna. LPG wchodzi w grę??? Ile chciałbyś aby palił taki samochód??? I przede wszystkim ile i w jakich warunkach (ruch miejski, korki, światła czy bardziej ruch jak po trasie)?
kulka123451 napisał(a):(Tylko przykład) e36 a vectra B sedan, to brałbym e36, bo strasznie mi siępodoba. Jest to raczej ruch po trasie, mieszkam na wylocie z Dzierżoniowa, a dojeżdżam do Świdnicy, 2-3 x światła.
Artur093 napisał(a):Na auta do tej kwoty, zawsze daję tylko jedną odpowiedź. Mianowicie audi 80 b3/b4 samochody nie dozajechania dość fajne osiągi, w gazie 2.0 spali około 10 litrów jak jest dobrze wyregulowany.
Pozdro
airton napisał(a):Do 5k poszukałbym Colta 1,3 albo Hondy Civic 5 generacji również 1,3. Silniki są trwałe, dynamiczne, minusem może być rdza, ale za 5 tyś powinieneś znaleźć zadbany model, Spalanie w mieście przy spokojnej jeździe poniżej 8l.
KonradMB napisał(a):Ciekawy, porządny samochód.
[link do Otomoto wygasł] ... 53323.html
Spalanie w mieście gazu 9 - 10l, w trasie niecałe 8.