Samochód odpala i gaśnie

04 Mar 2018, 13:39

Witam.Mam problem z oplem corsa 1,2 typ c 2001 rok samochod odpalał bez zarzutu do momentu aż wszystkie wskazówki spadły do zera, więc stanęłam na najbliższym postoju by zobaczyć co się dzieje. Zgasiłam samochod odpaliłam ponownie i to był koniec mojej jazdy. Samochód odpalił i zaraz gasł próbowałam kilka razy i nic. Co może być przyczyną? Może jakiś bezpiecznik?
ruda123
Obserwowany

Prawo jazdy: 27 06 2012
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Opel corsa typ c
Silnik: 1.2 TDI 55KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

04 Mar 2018, 13:46

Co się świeci na desce? nie ma tam auta z kluczkiem? jak przytrzymasz gaz podczas odpalania to też gaśnie?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

04 Mar 2018, 14:40

Wcześniej świeciły się kontrolka samochodu z kluczykiem i kontrolka silnika tak na zmianę A co do odpalania to nawet jak wytrzymałam wciśnięty gaz to samochod gasł
ruda123
Obserwowany

Prawo jazdy: 27 06 2012
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Opel corsa typ c
Silnik: 1.2 TDI 55KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

05 Mar 2018, 10:45

ruda123 napisał(a):Wcześniej świeciły się kontrolka samochodu z kluczykiem i kontrolka silnika tak na zmianę

Jeżeli to było podczas jazdy i to zignorowałaś, to gratulacje :ok:
Do mechanika zaciągnąć i sprawdzić błędy. Oby twoja podstawowa niewiedza o twoim samochodzie nie skończyła się grubą gotówką :(
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jadąc wolniej, szybciej dotrzesz do celu!
    Co można zrobić, by na autostradzie w czasie zwiększonego natężenia ruchu nie tworzyły się korki? W niektórych przypadkach może pomóc… obniżenie dopuszczalnej prędkości! Taką zależność wykazało belgijskie ...
    Gołoledź i ślizgawica – trudne warunki jazdy
    Gołoledź powstaje, gdy deszcz lub mżawka opada na podłoże o temperaturze niższej od zera. Spadające kropelki rozpływają się i zamarzają w postaci gładkiej, równej, przezroczystej warstwy lodu pokrywającej podłoże. ...