Schemat podciśnienia 2.2 HDI - Peugeot 607

05 Lis 2021, 19:58

Czy posiada ktoś schemat podłaczenia przewodów podciśnienia do Peugeot 607 2.2 HDI 2002r. ? Znalazłem w internecie 2 schematy, ale na żadnym z nich nie ma podłączenia od pompy vacuum , i jeden przewód mam nie podłączony, a nie pamiętam gdzie był
zwiroo
Początkujący

Zdjęcia: 1
Auto: Peugeot 607
Silnik: 2.2 HDI
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

06 Lis 2021, 12:45

Jak został ci jeden przewód to chyba nie powinno być problemu z podłączeniem bo możliwości takiego podłączenia masz ograniczone i powinno być widać jak się przyjrzysz gdzie on powinien być wpięty.

Zaznaczyłem Ci strzałką podciśnienia w tym silniku na obrazku.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Tu masz jeszcze jeden przetłumaczony cytat z francuskiego forum:
"Znalazłem jednak podpowiedź na francuskim forum...
Połączenie jest takie:

POMPA---------klapa ciepła
| |
| klapa zimna
|------servo
|--------------------------------akumulator podciśnienia-------Turbo
|-------EGR. |
SWIRL"

Zobacz sobie jeszcze temat na forum citroen-jumper-2-2hdi-podcisnienia-problem-podczas-obciazenia-vt125562.htm
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

06 Lis 2021, 13:37

Wszystko jest jak mniej więcej na obrazku co wrzuciłeś, ale od vacuum idą mi 3 przewody (z trójnika) i wszystko idzie tak jak ma być, ale 1 właśnie nie wiadomo gdzie ma iść bo nie ma gdzie go nawet wpiąć. Auto w danym momencie nie ma kopa itd..w ogóle nie jedzie można powiedzieć. Wszystko było wypinanie gdyż robiona była głowica
zwiroo
Początkujący

Zdjęcia: 1
Auto: Peugeot 607
Silnik: 2.2 HDI
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LC Convertible
    Czas na prawdziwą nowość na rynku kabrioletów. To model LC Convertible, czyli pierwszy samochód Lexusa z miękkim dachem. Japońskie auto dopiero trafia do pierwszych właścicieli, ale zdążyło już skraść serca ...
    Jak naładować akumulator?
    Ładowanie akumulatora to pozornie łatwe zadanie, jednak może nastręczyć pewnych trudności. Jak poradzić sobie z tym wyzwaniem? Przede wszystkim należy pamiętać, że akumulator może być ładowany jedynie prądem stałym. Dlatego ...