Seat Arosa stukanie przy puszczeniu gazu

19 Lis 2012, 19:25

W sumie sam nie wiem do jakiego działu powinien być mój problem. Mianowicie coś mi nagle zaczęło stukać odgłos dobiega raczej z przodu i lewej strony - ale różnie to bywa. Stukanie słychać tylko wtedy kiedy puszczam pedał gazu, gdy wcisnę hamulec, albo z powrotem gaz to stukanie znika. Myślałem, że to tłumik i mechanik tak samo, stan jego był już opłakany więc wymienili mi 2 części środkową i tylną, pierwsza jest jeszcze ok. Problem po tym jednak niestety nie zniknął :/ Może mieliście podobny problem ? Poradźcie coś :) będę wdzięczny.
projec
Nowicjusz

Auto: Seat Arosa, 1.0 MPI 50KM

21 Lis 2012, 11:45

A sam gaźnik wyregulowany? Najlepiej byłoby zacząć od sprawdzenia elementów zawieszenia na kanale,podjedź do dobrego warsztatu,inaczej nikt nie stwierdzi przyczyny. Tłumik już na pewno odpada.
Turbopama
Początkujący

Prawo jazdy: 10 03 1996
Auto: BMW M3

21 Lis 2012, 12:17

A sam gaźnik wyregulowany?
:?:
silnik MPI ... kolego Turbo
zwykły kanał też moze nie pomóc przydałby się tam tez myślący mechanik ,
nie wymieniacz cześci czy zespołów :(
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

22 Lis 2012, 13:05

Turbopama napisał(a):A sam gaźnik wyregulowany?
A co ma gaznik do stukania... :?: :?: Niech mechanik sprawdzi dokręcenie srub w przednim zawieszeniu..
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Off-roadowe Toyoty dla niderlandzkiej policji
    Toyota podpisała umowę z Policją Narodową w Niderlandach na dostarczenie floty nowych samochodów terenowych. Do służby w policji zostały wybrane Toyota Hilux i Toyota Land Cruiser. Zdecydowały o tym ich możliwości ...