Seat Cordoba 1,6 Jakie świece do gazu ?

14 Wrz 2007, 08:51

Witam !

8) Pomyślałem sobie,ze tak kocham moje autko ,że dam mu nowe świece :lol: ,chociaz nic złego się nie działo - taki kaprys :P

No i kupiłem świece dedykowane do LPG firmy .... . uwaga ,uwaga ISKRA :roll:
Wykęciłem swoje "stare" Bosche Super D ( są pewnie w tym aucie od nowości :wink: ) - podniecony wkęciłem Iskry :lol:

Auto po zdjęciu nogi z gazu ( jadąc na gazie ) gasło :cry: na benzynie wszysko było ok :?
Więc wróciłem do "Boszy" ,ale on są już stare i chcą odpocząć .
Skoro wydałem aż 30 zl (na darmo :lol: ) za komplet super świec do LPG , nie chce popełnić gafy 2 - gi raz .

Pytam się zatem : jakie świece polecacie do LPG :?: ( w rozsądniej cenie :roll: )
moje autko to Seat Cordoba 1,6 inst III gen.
wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
turbojajko
Początkujący
Awatar użytkownika

14 Wrz 2007, 16:59

:D Witaj, Kolego! Widzę, że czerepach dobrze Ci doradził z instalką? Zapytałem go, bo siedzi obok i powiedział, że wybacza Ci zakup "Iskier do gazu"...Zwykle do swoich autek, które pomykały na gazie dawałem takie same, jak do benki; można zmniejszyć przerwę między elektrodami o 0,1. W wielu wypowiedziach spotykałem bardzo dobre opinie nt świec NGK, przy czym trzeba dobrze dobrać wg katalogu. :wink:
...czy wypada tak napadać...?
kardio
Początkujący

Miejscowość: Chrobrego.

14 Wrz 2007, 17:36

Zgadzam się z kolegą Kardio.Dodam,że wszystkie świece,na których pisze,że są do gazu to ściema.NIE MA ŚWIEC DO GAZU.Są one przeważnie nieco droższe,niż te do benzyny,ale różnią się tylko i wyłącznie odległością na elektrodach o 0,1 mm.Tak więc wymień świece na te,które miałeś,a przerwę na elektrodach zmniejsz o 0,1mm i będzie super.Też słyszałem,że dobrymi świecami są NGK.Ja osobiście jeżdże cały czas na iskrach i nie mam żadnego problemu.Ale ponoć Iskry nie chcą "pasować" do wszystkich silników.Sam nie wiem dlaczego,ale to prawda.Skoro już kupiłeś te Iskry,sprawdz odległość między elektrodami jak jest i sprawdz jaką powinieneś mieć.A jak to nie pomoże,to może warto zainwestować w NGK...
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

02 Paź 2007, 20:05

ja w swoim dawnym kadecie 1.3 miałem załozone swiece NGK i nigdy mnie nie zawiodły.teraz tez je kupiłem i maszyna cyka.zamontowałem tez do 2.0 gsi 8v i tez grają ale chwilowo mam awarie wiec nie jezdze nim.dobrze ze nie kupiłem tych Iskierek do gazu.tez mi proponowali.a swoją drogą patrzyłem na opakowanie od tych Iskier Lpg i nie znalazłem na nich nazwy OPEL.bardzo sie tym faktem zdziwiłem gdyż wypisane było tam dosyć dużo znanych marek.
chicken19
Zaawansowany