Seat Cordoba - zerwany pasek

30 Gru 2009, 17:09

Zerwał mi się dzisiaj pasek od alternatora a że byłem w miejscu na którym mogłem tylko zamarznąć musiałem dojechać tak do domu (około 3-4km). Czy przez tak nieodpowiedzialną jazdę mogłem w jakiś duży sposób uszkodzić samochód?
Ostatnio edytowany przez Los_Emilos 03 Sty 2010, 15:52, edytowano w sumie 3 razy
Los_Emilos
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 15 04 2009
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Volvo V40
Silnik: 2.0 16V 140KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998
  • 30 Gru 2009, 17:28

Raczej nic się nie stało.Załóż pasek i wszystko powinno być ok.Sprawdż też sobie akumulator,ponieważ po zerwaniu paska wszystkie odbiorniki pobierały prąd z akumulatora i z pewnością będzie on ciutek rozładowany.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

30 Gru 2009, 17:31

Uspokoiłeś mnie. Dobrze że w Seacie nie ma problemów aby dostać się do tego bez rozbierania przodu więc powinien już jutro jechać swoim autem. Jeszcze raz wielkie dzięki za szybką odpowiedź.

Chciałem się zabrać za założenie tego paska ale zdziwiła mnie jedna rzecz: są trzy koła (jedno od alternatora, raczej wspomaganie drugie i silnik) wszystkie jestem w stanie poruszyć ręką oprócz silnika (to jest normalne z tego co wiem) niestety jeszcze jest 4 jako regulacja ale ono się nie kręci, jest gładkie jak by pasek miał się po nim tylko ślizgać ale nie wiem czy to normalna rzecz.
    Los_Emilos
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
    Prawo jazdy: 15 04 2009
    Przebieg/rok: 5tys. km
    Auto: Volvo V40
    Silnik: 2.0 16V 140KM
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 1998