Seat Ibiza albo?? do 15 tyś.

03 Lis 2012, 22:04

Witam chciałbym kupić samochód do około 15 tyś. Będzie to moje pierwsze, będę chciał nim codziennie dojeżdżać do szkoły(około 100 km dziennie). Oczywiście liczy się dla mnie spalanie, (diesel/benzyna obojętne) byle nie przekraczało średnio 8l. Musi to być małe autko najlepiej 3/4 drzwiowe chodź rozważę propozycje 5 drzwiowych. Fajnie by było gdyby było one dość dobrze wyposażone w środku(oczywiście z radiem xd). Kolor : najlepiej czarny/srebny metalik. Skrzynia biegów : manualna. Moc: raczej nie chciał bym przekroczyć 130km. Typ: sedan/hatchback obojętne. Zależy mi również na niskiej awaryjności i tanich podzespołach. Wybrałem kilka propozycji:
- Alfa Romeo 147
- VW Golf IV/ Polo IV
- Seat Ibiza III
- Audi a3
Oglądałem kilka Alf i Seatow, niestety tylko na zdjęciach były "fajne". Co polecacie a co odradzacie. Proszę o pomoc. Ostatnio natrafiłem na Seata:
- [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Pojechałem go oglądać, w środku wygląda naprawdę ładnie. Silnik pracuje dobrze, wszystko sprawne. Gościu mówi ze nic nie było robione. Ponoć jeździła nim kobieta . Jednym minusem są koła(zimówki 6 letnie). Oraz zderzak tylni wydaje się zaladny, bez ryz itp, tak jak i jedne drzwi. Co o nim myślicie? Cena jak na ten rocznik i model chyba nie jest wygórowana( mam nadzieje ze jeszcze by się coś utargowało)
Proszę o pomoc i odp. :)
Teti
Nowicjusz

Auto: Nie mam

04 Lis 2012, 11:38

Alfa 147 to zdecydowanie nie jest auto bezawaryjne.
Części są drogie. Owszem fajne auto, ładne, ale za taką ekstrawagancję się płaci.

[link do autocentrum.pl wygasł]

Pozostałe wybory poprawne.
Marix
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 04 2008
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Ford Mondeo MK1