REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Haha... zawsze mnie takie odpowiedzi bawiąEwelina133 napisał(a):Mechanicy w mojej okolicy nie mają już pomysłu i jedyne co mogą mi doradzić do się go pozbyć
Czy silnik odpala po zgaszeniu bez problemu?Ewelina133 napisał(a):Zjadę na pobocze wyłączę silnik i odpalę i nagle wszystko działa normalnie.
To jest ciekawe bo żeby zapalił się check musi wystąpić jakiś błąd. Powinni w tym momencie sprawdzić parametry pracy silnika i na ich podstawie próbować coś wywnioskować.Ewelina133 napisał(a):Samochód był u 3 mechaników, podłączany pod komputer w trakcie jazdy gdy czek się włączał, ale komputer nie widzi żadnych błędów
To jest bardzo ważne bo wtedy może wskazać jednoznacznie na problem z zasilaniem na gazie (zawężamy ilość możliwych usterek które na to wpływają) lub jeżeli wystąpi też na benzynie to pojawi nam się dużo więcej rzeczy do sprawdzenia w celu znalezienia usterki.Ewelina133 napisał(a):Robi się to podczas jazdy na gazie. Nie próbowałam jechać tylko na benzynie. I nie wiem czy mechanik próbował na benzynie. Zapytam o to.
Ok, czyli tu już też pewnie rzeczy można wstępnie wykluczyć.Ewelina133 napisał(a):Silnik po zgaszeniu odpala bez problemu. Nawet nie muszę czekac. Gaszę i zaraz po około 20-30 sekundach odpalam.
a czyli jednak błąd się znalazłEwelina133 napisał(a):powiedział że na chwilę wyskakuje na trzecim cylindrze błąd wypadania zapłonu.