Seat Ibiza

22 Sty 2011, 14:06

Cześć , zastanawiam się nad kupnem Seat'a Ibizy

Jestem kobietą i pewne sprawy bardzo mnie irytują . Dla mnie środek musi być bardzo zadbany.
Znalazłam bardzo fajną Ibize z 2001r. , lecz ma pewne wady , środek tego samochodu jest niezadbany.

Chciałabym , abyście pomogli mi w ulepszeniu tego autka , aby ten środek wyglądał lepiej np: przy drzwiach są starte elementy , zobaczcie sami , jak najlepiej je wyczyścić? Taka jakby plastelina a pod nią normalne czarne elementy.
Rysy na drzwiach , połamana klamka od schowka , brudne siedzenia itd.

Zobaczcie zdjęcia i powiedzcie co mogę zarobić z tymi wadami.

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

[img]http://[/img]
Kinia
Nowicjusz

Miejscowość: Olsztyn

23 Sty 2011, 21:51

Te starte elementy i niezadbane siedzenia to norma w seatach.
Pan Pikus
Początkujący

Miejscowość: Nibylandia

24 Sty 2011, 14:21

Tak , tylko tą plastelinę czy jak to się nazywa da się zmyć tylko jak ja to robiłam to porysowałam czarne elementy , abym chciała się dowiedzieć jak zrobić by to zmyć a nie porysować.
Kinia
Nowicjusz

24 Sty 2011, 14:31

Są firmy które zajmują sie praniem tapicerki samochodowej.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

24 Sty 2011, 14:32

Hehe spróbuj może acetonem... sa np zmywacze do paznokci na bazie acetonu i mozesz spróbować do siedzeń też sa specjalne płyny do prania tapicerki tez wypróbuj a jak nie pomoze to mozesz oddac do jakiejś myjni i Ci to profesjonalnie wypiorą troche sie wykosztujesz ale bedzie efekt :razz:
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

03 Lut 2011, 19:52

Panowie , mam do was jeszcze dwa pytanie:
1. Ile mam pojemności w baku , to znaczy ile paliwa się mieście ?
2. Gdzie znajdują się bezpieczniki od radia ? - pytam się , ponieważ radio mi się zepsuło i może jest to wina bezpieczników .
Kinia
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Paliwo można produkować nawet z wody morskiej
    Naukowcy z Uniwersytetu Stanforda opracowali nowatorską metodę produkcji wodoru z wody morskiej z użyciem energii elektrycznej. Rozpowszechnione dziś elektrolizery wymagają stosowania czystej wody, gdyż woda morska powoduje ...
    Mazda 3 - kompaktowy hatchback do miasta
    Zainteresowani zakupem Mazdy 3 z automatyczną skrzynią biegów mają do wyboru jedną jednostkę – 120-konny silnik o pojemności dwóch litrów. Według danych producenta jego spalanie wynosi 5,6 l/100 ...

03 Lut 2011, 20:01

Jeśli mowa o Ibizie to z tego co wiem to wchodzi 45l do baku.A co do bezpieczników to prawdopodobnie są po lewej stronie tablicy przyrządów /kokpitu/pod pokrywą ochronną.Pokrywę ochronną zdejmuje się, wsuwając wkrętak z płaską końcówką-w szczelinę obok dyszy nadmuchu powietrza i podważając pokrywę.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012