Seat Leon 1.9 TDI 90km 2004

04 Gru 2015, 13:27

Witajcie, mam pewien problem, kupilem auto z komisu i w tym samym tygodniu rozpierniczyła mi się skrzynia biegow, postanowiłem naprawić ją na koszt komisanta, a ten się wypiera mówiąc mi że paliłem autem gumę i gazowałem na pół sprzęgle. Co mówi sam mechanik? mówi że ktoś palił gume zapierdalał tym i tak dalej. Komisant mówił mi że ten leon to ostatni wypust silnika bez pompo wtrysków i 2 masy, nie wiem czy nie jest czasem tak że ktos włożył zwykłe sprzęgło zamiast 2 masy i skrzynia tego nie wytrzymuje i się pierdzieli. Czy to jest możliwe? czy bardziej dlatego że sprzedał mi zajechaną skrzynie, proszę o pomoc - pozdrawiam aha jak by ktoś to umiał rozkodować to VIN auta: VSSZZZ1MZ5R018220
Artimasee
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
Auto: Opel Corsa
Silnik: 1.0
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczne hamowanie w warunkach zimowych
    Podczas zimowej pory roku, wielu kierowców doświadcza wydłużonej drogi hamowania na nawierzchniach pokrytych śniegiem lub oblodzonych. Czy jednak wszyscy zastanawiają się, co dokładnie wpływa na odległość, jaką pokonuje ...
    Racjonalizatorskie pomysły pracowników Audi
    Program racjonalizatorski Audi, prowadzony po raz kolejny w roku 2012, dał impuls do wprowadzenia licznych rozwiązań usprawniających pracę w fabrykach Audi. W ubiegłym roku, w obu niemieckich zakładach, Ingolstadt i Neckarsulm, ...