Seat Leon III, 2.0 150km TDI, 2013

14 Maj 2019, 10:53

Witam, planuje zakup tego oto leona: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Poza drobnymi mankamentami (pęknięta obudowa lusterka, lekko przytarty zderzak z przodu oraz lewy błotnik z tyłu + lekko wystająca prawa tylnia lampa) nie znalazłem niczego do czego można się przyczepić. W Czwartek (tj. 16.05.2019) jadę jeszcze z nim na przegląd przed zakupowy do ASO.
Pytanie brzmi czy mogę go jeszcze w jakiś inny sposób sprawdzić ? Coś więcej ? I czy auto jest warte swojej ceny ? Z jakimi kosztami przy taki przebiegu muszę się liczyć (turbina, dwumasa ? Cos jeszcze?). To moje pierwsze auto także proszę o wyrozumiałość.

Pozdrawiam !
Malan11
Obserwowany

16 Maj 2019, 13:19

Malan11 napisał(a):jadę jeszcze z nim na przegląd przed zakupowy do ASO
Tam ci wszystko sprawdzą, poproś o dokładne sprawdzeni powłoki lakierniczej. Jak będą podłączali komputer to niech sprawdzą poziom zapchania filtra DPF.
Zobacz też w jakim stanie są tarcze i klocki hamulcowe bo tu również może się okazać że zaraz trzeba będzie wymienić. Opony są nowe z tego co tam było napisane ale zwróć uwagę jaka jest ich marka czy to nie jakieś najtańsze chińczyki.

Malan11 napisał(a):Z jakimi kosztami przy taki przebiegu muszę się liczyć (turbina, dwumasa ? Cos jeszcze?).
Nie wiemy czy już coś czasem z tych rzeczy nie było wymieniane? Generalnie wszystko może się zdarzyć to co opisujesz plus np. wtryski lub inne drogie rzeczy w naprawie ale może być też tak że zrobisz 50tkm i nic się nie będzie działo.

Na pewno musisz przeznaczyć jakąś kwotę na pakiet startowy czyli oleje, filtry.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Model studyjny BMW Gina Light 2008
    BMW Group Design przedstawiło model studyjny BMW Gina Light w odpowiedzi na debatę dotyczącą cech, które ukształtują motoryzacyjny krajobraz jutra. Pojazd zbudowany jako projekt doświadczalny prezentuje wizję przyszłości ...