Sgeat cordoba-+lpg

25 Lut 2010, 22:51

silnik 1.4+gaz ---gdy odpalam na benzynie silnik gasnie po ok 3 sekundach chodzi jak mu daje duzo gazu ,gdy sie zagrzeje i silnik ma 10 st C to przełacza sie autoamatycznie na gaz i chodzi dobrze --gdzie jest problem?czasami na gazie ma nierówne obroty
helper
Nowicjusz

Miejscowość: polska
  • 25 Lut 2010, 23:47

po pierwsze jak moze gasnac i po 3 sek chodzic a po 2 moze masz walniety czujnik temperatury i dla tego sie za szybko przełącza na gaz jaki masz dokladny rodzaj gazu zwykły, pol sekwecje czy sekwecje bo to ma duze znaczenie wymieniales ostatnio filtr powietrza bo po kazdej wymianie powinno sie jechac na regulacja rozlanczales akumlator?? jezdzisz czasem na beznynie czy praktycznie na samym gazie?? musisz powiedziec cos wiecej zeby mozna bylo sprecyzwoac co moze byc nie tak
    PRĘDKOŚĆ NIE ZABIJA TYLKO NAGŁE ZATRZYMANIE !!!!

GG 3681197
    lukdem3103
    Początkujący

Miejscowość: Ostrzeszów

27 Lut 2010, 11:52

lukdem3103 napisał(a):po pierwsze jak moze gasnac i po 3 sek chodzic a po 2 moze masz walniety czujnik temperatury i dla tego sie za szybko przełącza na gaz jaki masz dokladny rodzaj gazu zwykły, pol sekwecje czy sekwecje bo to ma duze znaczenie wymieniales ostatnio filtr powietrza bo po kazdej wymianie powinno sie jechac na regulacja rozlanczales akumlator?? jezdzisz czasem na beznynie czy praktycznie na samym gazie?? musisz powiedziec cos wiecej zeby mozna bylo sprecyzwoac co moze byc nie tak

mam gaz 4 generacji na gazie chodzi ok ,samochód zle chodzi na benzynie jak jest zimny przy odpalaniu pochodzi max 5sekund i gasnie , przyrocznym sewisie-przegladzie instalacji gazowej wymieniam filtry gazu powietrza ,akumulatora nie rozłanczałem.ostatnio zatankowałem benzyne na statoil super 98 i nie wiem czy tood tego czasu mi samochód szwankuje ale mysle ze benzyna jest lepsza niz zwykla95 ,jezdze cały czas na gazie na benzynie tylko odpalam i automatycznie po nagrzaniu silnika10 st C przełącza mi sie gaz.
    helper
    Nowicjusz

27 Lut 2010, 21:17

A jak zachowuje się ciepły silnik na benzynie? Może to być np. czujnik temp, który włącza ssanie. Może to też być zbyt słabe ciśnienie paliwa w układzie, zabrudzony filtr paliwa. Może to też być sprawa paliwa - nie wszystkie samochody lubią 98. Silniki są dostosowywane do 95. Pojeździj na tym paliwie aż go wyjeździsz i nalej następnym razem 95 i zobaczysz. Jak nadal będą te objawy, to posprawdzaj resztę.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

27 Lut 2010, 22:04

[quote="MotoAlbercik"]A jak zachowuje się ciepły silnik na benzynie? Może to być np. czujnik temp, który włącza ssanie. Może to też być zbyt słabe ciśnienie paliwa w układzie, zabrudzony filtr paliwa. Może to też być sprawa paliwa - nie wszystkie samochody lubią 98. Silniki są dostosowywane do 95. Pojeździj na tym paliwie aż go wyjeździsz i nalej następnym razem 95 i zobaczysz. Jak nadal będą te objawy, to posprawdzaj resztę.[/quote

dzieki kolego za odpowiedz zrobie jak kazesz i potem sie odezwe pozdrawiam]

[ Dodano: 10 Październik 2010, 22:26 ]
    a więc tak ponawiam moją prośbę o pomoc mojego problemu zrobiłem wszystko co napisaliscie powyżej:
    1.wymiana kabli
    2.wymiana świec
    3.wymiana filtra powietrza
    4.wymiana filtra paliwa
    5.wymiana czujnika predkości wału korbowego
    6.czyszczenie przepustnicy
    7.-czujnik temperatury-mechanik powiedział,że dobry
    8.wymiana płynu chłodniczego

i dalej ten sam problem-PROBLEM Z ODPALENIEM SILNIKA {jak jest zimny}

wpedziłem sie w koszty a usterka dalej jest----KTO MI JESZCE POMOŻĘ
    mechanik już tez nie wie,pozdrawiam i czekam na pomoc

[ Dodano: 12 Październik 2010, 10:19 ]
    i jak pomoże ktoś????
    helper
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak producenci kamuflują swoje prototypowe modele?
      Na kultowym Goodwood Festival of Speed po raz pierwszy w warunkach drogowych Toyota pokazała nową Suprę. Ale sportowego coupé nie mogliśmy podziwiać w całej okazałości, bowiem jego nadwozie zostało pokryte skutecznym ...