Zwracam się do Was z prośbą o nakierowanie co może być przyczyną usterki, która pojawiała się po wakacyjnych podróżach.
Samochód: SKODA OCTAVIA 1.6 AEE Benzyna 2002 rok Przebieg: 186.000
Po przejechaniu drogi nad morze, ok. 400 km i podniesieniu maski zauważyłem "zapryskaną" osłonę oddzielająca silnik od kabiny. Plamy widoczne były także na dole tzn. na osłonie silnika - spód.
Auto nie dawało żadnych oznak np. szarpanie, większy problem z biegami - czasem tylko problem z wbiciem "trójki".
Poziom płynu chłodniczego ok, poziom oleju ok.
Po powrocie do domu - ok. 400km, plamy znów się pojawiły w tych samych miejscach.
Poniżej zamieszczam zdjęcia żeby zobrazować jak wygląda sytuacja pod maską.
Z góry dziękuję za pomoc w naprowadzeniu co może być przyczyną tej sytuacji.
Przyglądam się na zdjęcia i wydaje mi się że wyciek jest z pod uszczelki miski olejowej, separatora oleju mniej więcej w miejscu które ci zaznaczyłem. To by mogło tłumaczyć plamki na osłonie grodziowej między kabiną a silnikiem i na osłonie silnika na dole.
Czy serwisowanie w ASO się opłaca? Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
ADAM Rally R2 - ADAM w wersji rajdowej Opel powrócił do sportu motorowego w listopadzie 2012 roku, dzięki Modelowi ADAM "Cup". Międzynarodowy Salon Samochodowy w Genewie to okazja do zaprezentowania kolejnego osiągnięcia firmy - nowej studyjnej wersji powstałej ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.