Skoda scout 4x4 problemy techniczne/ na co zwrócić uwagę

10 Paź 2023, 06:22

Witam,

Zdecydowałem się na zakup skody octavi scout 4x4 myśle że rocznik 2015, gen 3, 2,0 diesel,180km

- Jakie są wasze opinie o tym samochodzie,
- jakie są najczęstsze problemy i przy jakim przebiegu występuja,
- na co zwrócić uwagę przy zakupie konkretnie tego modelu?

A może znajdzie się jakiś posiadacz i coś więcej napisze o wrażeniach z użytkowania.
Mko323
Nowicjusz

10 Paź 2023, 19:21

Jak w każdym dieslu sprawdź układ napędowy, sprzęgło, jak turbina pracuje, poza tym szukasz w miare świeżego auta, najczęstsze problemy? może turbo niedomagać, zawór sterujący albo całościowo turbina oraz j.w no koło dwumasowe, rozrząd może będzie trzeba zrobić, napęd trzeba by sprawdzić jak działa.
Ogólnie kwestia czy potrzebujesz Scout 4x4? Czy tylko taki kaprys?
PabloTrek
Nowicjusz

10 Paź 2023, 19:44

Kaprys? Tak i nie . Jestem wędkarzem przyda mi się na mokrą trawę po deszczu i takie drogi między polami dla traktorów. Wiem co mówie będę się tylko musiał pilnować żeby za daleko nie zajechać bo to nie terenówka. Diesel bo też robię około 2 do 4 tys km miesięcznie. Manual albo automat obojętne. Kombi to kompromis na który poszłem ze względu na spalanie, 4x4, oraz pojemność. Ciężko było się zdecydować i coś znaleźć.
Mko323
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Moto Session 2016 / relacja
    Lubelskie Święto Motoryzacji to coroczne targi Moto Session. W tym roku również je odwiedziliśmy żeby pokazać Wam zdjęcia z tej motoryzacyjnej imprezy. Na targach można było pooglądać nowe modele samochodów ...