Słabe ogrzewanie Matiz

29 Lis 2018, 13:30

Cinek999 napisał(a):zauważyłem że na 1 i 2 stopniu nadmuchu dobrze grzeje według mnie na 3 i 4 trzeba na obrotach żeby dmuchalo ciepłym ale jutro jeszcze sprawdzę dokładnie
Ale to jest akurat normalne przy wolniejszym pędzie powietrza szybciej ono się nagrzeje i będzie leciało cieplejsze, a przy większym czyli ustawienie na potencjometrze 3 lub 4 będzie chłodniejsze bo szybciej przepływa i mniej odbiera ciepłego powietrza z nagrzewnicy i dodatkowo szybciej ją chłodzi :)
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

29 Lis 2018, 14:17

No też tak myślałem. Ale to nie to. Za chłodne leci na 3 i 4. Wymienię pompę i będę wiedział
Cinek999
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kia Ceed 2 - led reflektor przód jak naprawić?
    Koledze zepsuł się reflektor mianowicie nie zapala mu się led w jednej z lamp nie świeci w ogóle a w drugiej miga czasami. Są to wersje europejskie zwykłe soczewki z ledami (nie Xenon) czy jest możliwość naprawienia ...
    Toyota Sports 800 - 1965 rok
    W 1962 roku Toyota zaprezentowała prototypowy model Toyota Publica Sports z dwucylindrowym silnikiem 697cc o mocy 28 KM. Dopiero w 1965 samochód trafił do produkcji, już jako Toyota Sports 800 z silnikiem typu bokser ...