Sposoby na zmniejszenie kosztów ubezpieczenia samochodu

25 Lip 2018, 13:54

A no to widzisz źle słyszałam, ale może najlepiej faktycznie agenta zapytać.
myszka2508
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 05 1987
Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: BMW
Silnik: 2,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2015

29 Lip 2018, 20:34

Jak długi brak ciągłości ubezpieczenia, może negatywnie wpłynąć na posiadane zniżki? Czy jeżeli nie będe miał auta przez 4 lata, to lecą mi wszystkie zniżki? Jak to z tym jest?
nasze młodzieżowe zawołanie zrobić więcej niż nakazuje obowiązek :)
pepa
Początkujący

Prawo jazdy: 17 05 1981
Auto: Mazda

30 Lip 2018, 08:38

Zależy jak długi brak ciągłości. Z tego co wiem, to brak auta przez 5 kolejnych lat może stanowić podstawę do cofnięcia zniżek. Proponuję sprawdzić jeszcze tutaj pod linkiem: https://wygodnie.pl/porady/przerwa-w-ubezpieczeniu-oc-samochodu-a-znizki-za-bezszkodowa-jazde - masz tam opisane to o co pytasz i jakie są praktyki z tego zakresu.
Instat
Początkujący

Prawo jazdy: 17 02 1987
Auto: Citrone C2
Silnik: 1,6
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2001

31 Lip 2018, 17:17

Tylko w jakim celu? Od długiego czasu (jeszcze zanim to było "modne" ) korzystam z porównywarek i nie zdarzyło mi się jeszcze przepłacić za ubezpieczenie, a podpytuje agenta ile bym miał u niego. Sprawdzona porównywarka z której korzystam jest prosta w obsłudze. Pamiętajcie, że OC to obowiązkowy "podatek" nic więcej więc nie widzę sensu, żeby przepłacać.
DooD
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 08 1988
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Toledo
Silnik: 1,8 20V
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna

28 Wrz 2018, 11:33

Zdecydowana wyższość porównywarek oc niż agenta, który przedstawi oferty góra 3 ubezpieczycieli. Ja ostatnio korzystam tylko z porównywarek oc takich jak np. Ubea i nie przepłacam.
Bodix1a
Obserwowany

Miejscowość: Katowice
Auto: Citroen C5
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Płyn hamulcowy - nasze bezpieczeństwo na drodze
    Stan płynu hamulcowego nie jest badany w czasie obowiązkowych przeglądów przez Stacje Kontroli Pojazdów, ale doświadczenia mechaników jasno pokazują, że po polskich drogach porusza się wiele aut, w których ...
    Nowy Golf otrzymał od Euro NCAP najwyższą notę
    Nowy Golf otrzymał od europejskiej organizacji ochrony konsumentów – Euro NCAP – najwyższą notę pięciu gwiazdek. Ponadto został wyróżniony prestiżową "Euro NCAP Advanced Awards " za innowacje w dziedzinie ...