ja uważam, że jak najbardziej warto. sam kupowałem auto z USA. pytasz czy mają oryginalne przebiegi. oczywiście tak. tam nikt nie kręci liczników, bo za to w stanach grozi 2 lata więzienia i jest to respektowane. druga sprawa, jak wspominasz carfax. ja przed kupnem samochodu, wykupiłem sobie abonament miesięczny na stronie carfaxu (zapłacisz tylko kartą kredytową lub paypal) i sprzedający byli bardzo zdziwieni, że przepisuję
VIN samochodu, a potem odpalam laptopa i sprawdzam wiarygodność. o ile auto zostało sprowadzone z usa tylko dla Ciebie to raczej nie ma powodu podejrzewać że było/jest z nim coś nie tak po sprawdzeniu powyższych punków o których wspomniałem. nie wiem na ile pewne jest to twoje auto, bo pamiętaj, że większość samochodów z usa to auta uszkodzone, które się w tutaj w pl remomntuje. mój był uszkodzony, ale ja uszkodzenie widziałem na zdjęciach, a kupowałem jak już był w polsce i czekał na kupującego. choć u mnie uszkodzenia kończyły się na pękniętym zderzaku z tyłu i trochę zdartym lakierze z przodu zderzaka, więc udało mi sie i to bardzo. życzę powodzenia w zakupie auta. uważam, że sprowadzenie samochodu z usa jest dużo bardziej pewniejsze niż z de czy innych krajów ue.