Sprowadzony samochód - problem vat 24

07 Sie 2010, 21:19

Witem, mam pewien problem a mianowicie kupiłem auto już w Polsce. Auto jest z Francji dostałem razem z nim Francuski dowód rejestracyjny. Jednak umowa jest niemiecka i podpisana z Niemcem. Akcyzę opłaciłem, zrobiłem tłumaczenia i nie mogę teraz złożyć wniosku VAT 24. Pani w urzędzie skarbowym mówi że ten VAT musi opłacić osoba która te auto sprowadziła... Mogę skłamać i powiedzieć że ja byłem po te auto w Niemczech? można to jakoś sprawdzić? Z góry dziękuje i pozdrawiam
polo
0stap
Nowicjusz

Miejscowość: Zabrze

08 Sie 2010, 17:08

0stap napisał(a):Akcyzę opłaciłem

Jak to opłaciłeś?.To umowe masz juz wypisana w takim razie.Coś nie jestes szczery do konca.US raczej ma małe mozliwości i środki na sprawdzenie tego za granicą.Jak już to predzej sprawdza ciebie w kraju(np.czy miałeś wolne w pracy w dniu zakupu).pozdro
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

08 Sie 2010, 19:20

Tak tak umowa jest podpisana lecz, jestem w tym już zupełnie pogubiony... Auto jest z Francji.. umowa jest z Berlina polsko niemiecka i ja ją podpisałem w Polsce.. czyli jedna osoba jest w tym wszystkim pominięta.. ale wychodzi z tego że tak jakbym sam po te auto pojechał tak? a teraz pytanie auto nie było rejestrowane w Niemczech to jest sprowadzone z Francji czy z Niemiec?...
polo
0stap
Nowicjusz

Miejscowość: Zabrze
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Luksusowa terenówka w eleganckim wydaniu - Lexus LX 570 S
    Australijski oddział Lexusa wprowadza na rynek model LX 570 S w nowej wersji. Flagowy SUV japońskiej marki zyskał odświeżony wygląd i nowe obręcze kół. Pod maską luksusowej terenówki nadal pracuje potężna wolnossąca ...