Sprzedaż auta i co dalej ?:)

04 Sie 2014, 11:57

Witam sprzedałem auto ktore nie bylo na mnie przerejestrowane i z kupującym sporzadziłem umowę pomiedzy mną a nim i dałem dodatkowo oryginał umowy sporzadzonej pomiedzy mna a poprzednim włascicielem , a sobie zostawiłem tylko umowe pomiedzy mną a kupującym i opłate skarbową która zrobiłem przy zakupie auta , i teraz moje pytanie czy powinienem mieć dla siebie kopie umowy pomiedzy mną a poprzednim włascicielem czy wystarczy teraz zebym poszedł do ubezpieczyciela z jedną umową pomiedzy mna a kupujacym i wymówił umowe OC a do Wydziału komunikacji nie musze nic zgłaszać i nie jest mi potrzebna kopia umowy pomiedzy mną a poprzednim właścicielem ??:) Czy po prostu idę tylko do ubezpieczalni a do Wydziału Komunikacji nic nie musze zgłaszać ?:) oczywiscie opłatę skarbową zrobiłem jak tylko zakupiłem autko :)
passat92
Aktywny

Miejscowość: Dębica
Prawo jazdy: 06 07 1985
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Passat B3
Silnik: 1.9D 68KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Chcesz zmienić pas? Pamiętaj o pięciu ważnych zasadach!
    Bardzo często przy wzmożonym ruchu na autostradzie czy na innej wielopasmowej drodze kierowcom wydaje się, że warto zjechać na sąsiedni pas, bo samochody poruszają się po nim szybciej. Dlaczego czasami nie warto tego robić? ...