Stukanie przy skręcaniu jak parkuje

01 Paź 2019, 23:22

Pacjent: Renault Megane 1.4 16V 2002 rok benzyna.
Przy skręcaniu głównie przy wyjeżdżaniu i wjeżdżaniu na parking słychać dźwięk jakby jakaś sprężyna odbijała czy coś w tym stylu. Jak jeżdżę po mieście tego nie zauważyłem. Na nagraniu słychać. Co to może być? Słyszałem wiele rzeczy, że to górne łożyska amortyzatora, przepustnica albo że nadkole zaczepia o hamulce a wy co myślicie? Link do filmiku:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Allen01
Obserwowany

• 02 Paź 2019, 10:45

Coś tam słychać ale nie wyraźnie ;/ jeżeli to łożyska na MacPhersonach to możesz to sprawdzić kręcąc kierownicą w ręku i obserwując sprężynę można nawet przyłożyć do niej rękę wtedy wyczujesz czy to tam coś przeskakuje / stuka przy skręcaniu. stań sobie gdzieś na kostce asfalcie gdzie będzie trochę piachu i wtedy niech ktoś kręci kierownicą a Ty obserwuj przy kole kolumnę, będziesz ją mógł wykluczyć jak będzie wszystko z nią ok.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Moc zamknięta w żelu
      Pierwsze powstały jeszcze w połowie ubiegłego wieku. Obecnie znajdują coraz szersze zastosowanie także jako akumulatory samochodowe. Choć po dziś dzień niektórzy nie potrafią sobie wyobrazić elektrolitu w innej postaci ...