Subaru XV / Peugeot 3008 / Skoda Karoq?

03 Lip 2018, 12:54

Witam Wszystkich, potrzebuje małej porady odnosnie wyboru samochodu. Mam wybrane trzy marki:

Subaru XV:
Automat CVT - dla duzej liczby oaob to minus ale mi sie jezdzi dobrze no i najmniej zawodna. Silnik 2.0 165km Benzyna. Minus za maly bagaznik

Peugeot 3008
Automat klasyczny. Silnik troche maly 1.2 benzyna 130km, jezdzilem, nie ma tragedii. Auto piekne z zewnatrz jak i wewnatrz

Skoda Karoq
1.5 benzyna 150km DSG - i tu sie boje tego DSG bo pisza ze potrafi sie sYbko poskladac... a chcialbym zeby samocjod mi posluzyl troche. Brzydkie nie jest ale szaly tez nie ma. Za to najtansze, pojemne.

Doradzcie mi prosze pod katem awaryjnosci, kosztow eksploatacji i co Wam tam jeaCze przyjdzie do glowy.

Dzieki
MariuszGd
Obserwowany

03 Lip 2018, 14:59

MariuszGd napisał(a):Doradzcie mi prosze pod katem awaryjnosci, kosztow eksploatacji i co Wam tam jeaCze przyjdzie do glowy.

Możesz jeszcze sprawdzić Outlandera, w automacie będzie podobnie jak w Subaru napęd 4x4, a bagażnik i samo auto o wiele większe. Prosty wolnossący silnik + CVT rakietą nie jest, ale przecież SUVy nie służą do sportowej jazdy.
Co do Twoich propozycji, to nie wiem jak jest z serwisem Subaru, ale ja jako zwolennik japońszczyzny poszedłbym jednak w markę z pod znaku Plejad :ok:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

03 Lip 2018, 19:42

Idziesz do salonów, jeździsz tym co bierzesz pod uwagę i kupujesz to co najbardziej Ci się spodobało.
O awaryjności nie ma co mówić bo kupujesz nowe auto a większość awarii to skutek nieprawidłowej eksploatacji. Silnik subaru sprawdzony, peugeoty jakoś jeżdżą na 1.2 (chociaż producent przyznaje, że silnik jest obliczony na 300kkm). 1.5 w skodzie to zagadka, nowa konstrukcja a biorąc pod uwagę dokonania vag w temacie silników z ostatnich kilkunastu lat to może być różnie.

Zerknąłbym na Kugę i X-trail'a
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zamienniki opon - kalkulator
    Zamiennik to opona która ma za zadanie zastąpić nam oponę wzorcową tą którą przewidział do montażu w samochodzie producent. Chodzi tu dokładnie o rozmiar średnicy zewnętrznej opony który będzie jak najbardziej ...