SUV lub kombi do 130 tysięcy.

18 Sie 2010, 21:23

Witam. Zastanawiam się nad kupnem SUVa lub porządnego kombi. Na oku ostatnio miałem wiele samochodów lecz nie mogę zdecydować się na konkretny. Podam propozycje i doradźcie mi jaki kupić oraz jeśli chcecie zaproponujcie coś lepszego.

Oto lista samochodów:

1. Ford Mondeo kombi.
2. Nissan Qashqai.
3. Peugeot 4007
4. Toyota Avensis kombi.

Proszę o ocene i propozycje.
ptaszyska.be
Nowicjusz

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Bruksela

18 Sie 2010, 21:51

Masz do wydania tyle kasy a Ty chcesz kupić Nissana Qashqaia :shock: ... Normalnie zaskoczyłeś mnie :wink: .

Z SUV-ów to:
- AUDI Q7 np. 3.0TDI
- Mercedes ML

Z kombi to:
-BMW E60 530d
-AUDI A6 3.0 TDI
- Skoda Superb

Ale to tylko moje propozycje. Sam miałbym mentlik w głowie, więc w pełni Cię roumiem. :wink:
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

18 Sie 2010, 23:00

Dodam jeszcze, że zależy mi na tym, aby kupić samochód nowy :) A nie używany
ptaszyska.be
Nowicjusz

18 Sie 2010, 23:09

Czyli wszystkie propozycje (poza superb'em) co podał kolega wyżej, odpadają ! :)

Z suvów....

Oczywiście Renault Koleos :) Jak chcesz jakieś info to pisz :)
Ewentualnie Ford Kuga
Hyundai Ix35
Kia Sportage
Bardzo ewentualnie(ze względu że jest ich jak mrówek na naszych drogach, a co to za satysfakcja dać tyle pieniędzy za samochód, i 5 sąsiadów obok ma identycznego) Vw Tiguan lub Mitschubishi outlander.
jacek04
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kłodzko

19 Sie 2010, 01:21

Ostatnio furorę robi Hyundai IX35 i tym autem możesz się zainteresować. W Twoim zakresie cenowym będziesz miał maksymalną wersję wyposażeniową. Niestety jest z nim pewien problem - zainteresowanie chyba przerosło producenta i dość długo czeka się na realizację zamówienia...
W każdym razie nie zaszkodzi Ci umówić się na jazdę testową. Powinieneś być pozytywnie zaskoczony.
lucky_man
Początkujący

19 Sie 2010, 11:17

Outlander to świeta propozycja w tej cenie.
Za wersję Intense plus (ksenony, półskóra, bezkluczykowe otwierenie itp) z silnikiem 2.0 DiD (innego nie polecam) zapłacisz koło 120.000 zł (wyjściowa pewnie troszkę wyższa, ale pamiętaj - mitsubishi jest słonne do negocjacji!). Nowa wersja jest naprawdę śliczna, właściwości jezdne super, auto nie jest mułowate. A co z tego, że popularne? Nie kupuje się auta dla 'lansu', tylko do jazdy i własnego zadowolenia...
Ewentualnie Rav4 , ale to mały samochód....
szukam_porady
Nowicjusz

Miejscowość: elbląg
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Roomster Fresh - seria limitowana
    Dzięki nowej wersji, Skoda Roomster stała się jeszcze bardziej atrakcyjna dla rodzin czy osób poszukujących funkcjonalnego i pakownego auta. Skoda Roomster ze względu na swoje rozmiary i funkcjonalność jest z natury ...

19 Sie 2010, 12:02

szukam_porady napisał(a):auto nie jest mułowate

Kolego, chyba wpadaszw w zbyt wielki zachwyt nad swoim samochodem... Jeżeli ponad 12 s. do "setki" to nie jest mułowatość...
Ja mogę Tobie polecić VW Tiguana (wcale nie jest tak popularny jak pisze jacek, przynajmniej w moim mieście.) W budżecie jakim dysponujesz mógłbyś liczyć na dobrze wyposażoną wersję, z ksenonami itp. Co prawda nie ma tak przepastnego bagażnika jak Outlander, ale nie ma tragedii.
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz

19 Sie 2010, 13:17

piotreq - przejedz sie tym autem ;)
wiadomo , nie jest to samochod sportowy, ale dynamike ma przyzwoita.
do tego - jak dla mnie - rewelacyjne spalanie.
aha - w zaden zachwyt nie wpadam, bo nie przywiazuje do tego tak wielkiej wagi.
szukam_porady
Nowicjusz

Miejscowość: elbląg

19 Sie 2010, 13:29

Jak widzisz kolego, wybór jest spory, a przy tym, tyle samo opinii. Każdy broni swojego, każdemu podoba się co innego ;) Kwestia gustu oraz priorytetów. Jeden jest bardziej ekonomiczny, drugi bardziej charakterystyczny, trzeci obszerny. Jest wiele priorytetów w wyborze auta. Kilka propozycji masz wyżej wymienionych.
jacek04
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kłodzko

19 Sie 2010, 14:27

szukam_porady napisał(a):przejedz sie tym autem

Tak się składa, ze jechałem :). Może trochę przesadziłem, ale po tym samochodzie spodziewałem się czegoś lepszego. Poza tym to jest starsza (co nie znaczy dużo gorsza) generacja silnika montowanego w Tiguanie.
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz

19 Sie 2010, 18:10

Dzięki wszystkim za rady.

Jeszcze muszę się poważnie zastanowić nad tym samochodem.

Wczoraj jeszcze oglądałem Renault Lagune Grandtour i też mi się podoba.
Ale sądzę, że jedynym wyjściem to będzie przetestowanie ich.

W sobotę przejdę się po salonach i pooglądam trochę samochodów :)
ptaszyska.be
Nowicjusz

19 Sie 2010, 21:56

ptaszyska.be napisał(a):W sobotę przejdę się po salonach i pooglądam trochę samochodów :)

Sugerowałbym oprócz oglądania również umówienie się na jazdy testowe :)
lucky_man
Początkujący

20 Sie 2010, 11:25

Ja poleciłbym ci Toyota avensis kombi, super wyglad itp. niezawodnosc itp. powszechna opinia jest taka ze toyota to rdzewiaki ale to NIEPRAWDA!!! w salonie z full wyposazeniem zostawisz te 130 tys. ale jak bys sobie poszukal to znajdziesz roczny samochod z 20 tys. przebiegu full wyposazenie i mysle ze ponizej 100 tys.
przemko221
Nowicjusz

Miejscowość: luban