Syczenie przerywane od Radia

25 Gru 2016, 03:55

Witam
Mam nietypowy problem i szukam kogos kto musiał sie z tym zmierzyć.
Mam Peugeota 308 cc.
Mianowicie rano gdy przekrecam kluczyk do pozycji kontrolek slychac przerywane syczenie gdzies z przodu od prawej strony kokpitu ciezko zlokalizowac dokladnie.
Po odpaleniu dalej slychac natomiast przy nacisniecu pedału gazu syczenie przerywane znika a przy hamowaniu syczenie przyspiesza. Co najciekawsze z tego wszystkiego i najbardziej zastanawiajace gdy mam auto odpalone na radiu FM syczenia nie ma wgl a tylko przy przełaczeniu na plyte CD syczenie sie pojawia. Znika po przejechaniu paru km z reguły 5-10 km.
Z poczatku myślalem ze to cos z hamulcem skoro przyspiesza syczenie przerywane przy hamowaniu aczkowiek jak sie okazało ze przy przelaczeniu na CD to sie pojawia to juz zastanawiam sie czy to nie glosnik..
Jak sobie z tym poradzic?
nikiniki90
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 04 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Peugeot 308 cc

28 Gru 2016, 13:59

nikiniki90 napisał(a):Mianowicie rano gdy przekrecam kluczyk do pozycji kontrolek slychac przerywane syczenie gdzies z przodu od prawej strony kokpitu ciezko zlokalizowac dokladnie
Jeżeli z prawej strony kokpitu to sprawdź głośnik który w nim jest zamontowany lub jego podłączenie. Możesz też go odłączyć i sprawdzić czy problem występuje.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jaki silnik wybrać w Toyota Yaris I?
    Po tym jak trafił na rynek był samochodem chętnie wybieranym przez kierowców ze względu na ponad przeciętną niezawodność. Zastąpił on wcześniej produkowany model Starlet. Yaris pierwszej generacji był produkowany w ...
    Ferrari LaFerrari hybrid - 2,7 sek., 950 KM
    W chwili wprowadzenia na rynek w 2013 roku model ten był nie lada sensacją. Była to bowiem zarówno pierwsza hybryda w historii legendarnej, włoskiej marki, jak również najszybszy model w jej dziejach. Zaplanowano ...