Szybka pomoc, dwa konkretne auta

02 Lut 2013, 14:15

Hejka,
Jakiś czas temu zapytałem jaki samochód byście mi radzili, dzisiaj mam ogromną prośbę, abyście pomogli mi wybrać jeden z nich. Byłem dzisiaj oglądać parę i bardzo spodobał mi się Peugeot 307 sw 1.6 benzyna, jednak był trochę zajechany, potem poczytałem jego opinie i zrezygnowałem.
Widziałem tego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] forda i powiem tak: przebieg bardzo realistyczny, czysty zadbany (ale nie wypicowany), malutki (mikroskopijny) rudy punkt na przednim lewym nadkolu, linie wszystkie proste, silnik beż żadnych wycieków, nie myty. Jedyny minus to z tyłu ma lekko obd arty zderzak. Zauważyłem jeszcze że przedni i tylni zderzak dosć mocno się ruszają, nie wiem czy foki tak mają, czy ten egzemplarz akurat, druga rzecz to wskaźnik temperatury i poziomu paliwa stoi w połowie (silnik wyłączony).
Co o tym sądzicie? Wygląda uczciwie.
Druga propozycja to ta [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Madzia, ale zastanawiam się czy jechać, no i jest trochę droższa :/
ArsenalFun
Początkujący

Auto: Mazda Premacy
Silnik: 2.0 DiTD
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

02 Lut 2013, 14:33

Tylko dlaczego grill w Focusie jest ze starszego modelu? Powinien mieć taki http://img03-otomoto.sogastatic.pl/C20104237_3.jpg i zastanawia niska cena,za tyle można kupić ładnego Focusa I sprzed liftu a tutaj mamy 2002rok więc już po liftingu.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Lut 2013, 16:19

A co sądzisz o Mazdzie? Jak tam z tymi silnikami z bezawaryjnością? Oczywiście gazu nie będzie, sama benzyna :D
ArsenalFun
Początkujący

02 Lut 2013, 16:53

ta konkretna mazda krecona az milo, troche sfatygowany ten fotel jak na 101tys km, maska troche nie spasowana, nie szukaj samochodow sprowadzonych, kazdy jest taki sam, lakier swieci sie jak psu jajca, nowiutkie chinskie oponki za 150zl komplet, ogolnie mazdy dobre samochody (oprocz diesli) tylko maja problemu z rdza
czempion
Aktywny
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 17 09 2012
Auto: ford mondeo

02 Lut 2013, 17:13

No to nie wiem. Ma być mazda premacy do 15 znajdzcie mi coś dobrego rok od 2002
ArsenalFun
Początkujący

03 Lut 2013, 15:10

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] co sądzicie o niej?
ArsenalFun
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    BMW 328 Hommage 2011
    BMW 328 Hommage, zaprezentowane z okazji siedemdziesiątych piątych urodzin legendarnego samochodu wyścigowego BMW 328, jest nowoczesną interpretacją charakteru i stylu protoplasty. Koncept to przykład na to, jak dziś mogłoby ...

03 Lut 2013, 18:30

krecony przebieg ale to oczywiste w sumie, szukaj krajowych, wiem ze bedzie ciezko znalezc bo wiekszosc sprowadzana ale szukaj, ta mazda co wyslales naprawde fajna oprocz przebiegu wydaje sie ok, zostanie ci troche kasy na naprawy, jak bedziesz ja ogladal to spojrz na nadkola
czempion
Aktywny
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 17 09 2012
Auto: ford mondeo

03 Lut 2013, 18:49

Kurcze wiecie Panowie bo sprzedałem już właściwie auto i teraz zostlem bez samochodu a bardzo (w zasadzie to tylko) chciał bym Premacy w benzynie. Chcę żebyście obejrzeli i wywnioskowali ze zdjęć czy warto dla tego bardzo bym prosił o jakie kolwiek warte uwagi ogłoszenia najbliżej pomorskiego
Mam jeszcze takie typy, ponumeruje je żeby było wam łatwiej je opisać :wink:
1 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
3 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
4 [link do oferty na Allegro wygasł]
Bardzo liczę na Waszą pomoc bo na dniach jadę a nie chce jechać po szrot
ArsenalFun
Początkujący